Blancherad sparris med hollandaisesås, mandlar och tångrom
Nu när alla de fina sparrisarna kommit till butiken så passar jag på att göra en god traditionell förrätt. Idag serverar jag den dock som en vegetarisk huvudrätt, så utgå ifrån att det är lite mer mat.
Blancherad sparris med en krämig hemmaslagen hollandaisesås toppad med lite goda tillbehör. Jag använder mig av både grön och vit sparris, då jag gillar smakerna kombinerat. Längst ner kan du hitta ett vintips till rätten.
@adriancederlund Blancherad sparris med hollandaisesås, mandlar och tångrom ☀️ Ingredienser – för 4 personer Sparris 250 g vit sparris 250 g grön sparris 1 citron 1 msk salt ½ msk socker 1 liter vatten Hollandaisesås 450 g smör 3 äggulor ½ citron (juice) ½ tsk cayennepeppar Salt & vitpeppar Tillbehör 50 g sötmandel 100 g smörgåskrasse 70 g tångrom #foryou #fypシ #viral #fyp #sommar #sparris ♬ 17 – ADAAM
Blancherad sparris med hollandaisesås
För 4 personer
Ingredienser
Sparris
250 g vit sparris
250 g grön sparris
1 citron
1 msk salt
½ msk socker
1 liter vatten
Hollandaisesås
450 g smör
3 äggulor
½ citron (juice)
½ tsk cayennepeppar
Salt & vitpeppar
Tillbehör
50 g sötmandel
100 g smörgåskrasse
70 g tångrom
Så här gör du:
1. Börja med att smälta smöret, gör det på låg värme och låt vasslen separera sig från smöret.
2. Skala sparrisen och skär av änderna. Sätt vatten på kokning tillsammans med socker, salt och citron. Låt sparris koka upp snabbt och ställ sedan åt sidan och låt suga åt sig smakerna.
3. Vispa äggulor, citron och lite vatten på medelvärme tills ett skum bildats. Montera sedan ner smöret i en tunn stråle tills du får en krämig sås. Smaksätt med cayennepeppar,salt och vitpeppar.
4. Servera sparrisen på en tallrik tillsammans med rikligt med sås. Toppa med krossade mandlar, smörgåskrasse och tångrom. Smaklig måltid!
Vin till sparris med hollandaisesås
Mulderbosch, Single Vineyard Chenin Blanc Block W, 2019 (71505) 249:-
En fantastiskt välgjord chenin blanc som visar vilken potential druvan har. I doften får man gula äpplen, ananas, färska örter, vitpeppar och en hint av smör. Ett fylligt och energirikt vin med en imponerande syra och längd. Smaken bjuder på en kombination av gula äpplen, tropiska inslag av ananas, vitpeppar, färska örter, lite smör och citrus. Ihop med sparrisen och den härligt krämiga och syrliga såsen kommer det här vinet passa alldeles utmärkt och visa hur en riktigt bra mat- och vinmatchning ska se ut.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att kommentera