Kycklinggryta med kantareller och svartkål

50 minuter
Medel
14 ingredienser
Recept på kycklinggryta med kantareller och svartkål som är perfekt till höstrusket. En krämig och smakrik rätt för alla tillfällen.
Kycklinggryta med kantareller och svartkål
Ingredienser för 4 personer

Kycklinggryta

700 g
Kycklinglårfilé
150 g
Sidfläsk
1 st
Gul lök
250 g
Kantareller
2 st
Vitlöksklyftor
300 g
Svartkål
1 dl
Vitt vin
0.5 dl
Kycklingfond
3 dl
Grädde
1 msk
Dijonsenap
Salt & svartpeppar

Servering

Ris
Saltgurka
Finhackad persilja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Chateau Ste Michelle  Chardonnay

    Chateau Ste Michelle Chardonnay

    2021
    usaUSA
    750 ml
    14%

    Vin till kycklinggryta med kantareller och svartkål


    När man har en gryta med ljust kött, svamp och dessutom en bas på vitt vin, så passar ett fylligare vitt vin alldeles utmärkt. I det här vinet kommer du direkt i doften känna av den där tydliga fatkaraktären, smörtonerna och nötigheten. Och allt detta får du i det här chardonnay-vinet. Här får du även mogna gula äpplen, grillad citron och en tydlig vaniljtouch. Fylligheten i vinet kommer passa oerhört väl ihop med kycklingen, sidfläsket och de feta inslagen i grytan generellt. En riktigt bra matchning helt enkelt.

    139 kr