Friterad torsk med remouladsås

Friterad torsk med fänkålsallad och en enkel remouladsås

Favoritmarkera

Alla älskar väl en bit frasig nyfriterad fisk tillsammans med en välsmakande remouladsås, detta är verkligen den perfekta kombinationen. Denna remouladsåsen är en enklare variant som jag väljer att göra i en mixer. Vill man ha ännu mer textur i den så hacka alla tillbehören för hand och blanda ihop i en skål.

Friterad torsk med remouladsås och fänkålssallad är en rätt som man aldrig kan gå fel med. Den ger så mycket smak att det är ett säkert kort i alla lägen.

@adriancederlund Friterad torsk, fänkålsallad och en enkel remouladsås! #fyp #foryoupage #fisk #paneradfisk #chef ♬ Three Little Birds (The Quarantine Sessions) – Albin Lee Meldau

Friterad torsk med remouladsås och fänkålssallad

För 4 personer

Ingredienser

Fisk

600g torskfilé
2 ägg
2 dl mjöl
2 dl panko
Salt & svartpeppar

Remouladsås

1 msk curry
1 schalottenlök
15g gräslök
5 st cornichons
1 msk kapris
1 tsk dijon
1 citron (zest)juice)
3 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
Salt & svartpeppar

Fänkålsallad

1 gurka
1 fänkål
1 kruka dill
1 msk olivolja
1 tsk sherryvinäger
Salt & svartpeppar

Servering

700g potatis

Så här gör du:

1. Börja med att koka potatisen i rikligt saltat vatten.
2. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Hacka gurkan och fänkålen tunt och lägg i en skål. Finhacka dill och lägg i bunken. Smaksätt med olivolja, sherryvinäger, salt och svartpeppar.
3. Skala och ha ner en schalottenlök, gräslök, cornichons, kapris, dijon och citron i en mixer. Mixa till mindre bitar. Tillsätt majonnäs, créme fraiche och curry. Mixa ihop och häll över i en skål.
4. Dela ner fisken i mindre bitar. Gör i ordning tre tallrikar med mjöl, ägg och panko. Krydda mjölet rikligt med salt och svartpeppar. Doppa fisken i mjölet sedan äggen och sist i panko.
5. Fritera fisken på 175 grader tills gyllenbruna. Servera med kokt potatis och den goda remouladsåsen, smaklig måltid!

Vin till friterad torsk

Stellenrust

Stellenrust, Secrets & Lies Chenin Blanc, 2022 (20068) 149:-

I många fall hade kanske en fatad chardonnay från USA varit ett bra val till en sådan här rätt, men i just det här fallet så vill vi visa att det finns andra druvor från andra ursprung som gott och väl kan konkurrerar med chardonnay. Den utvecklingen som Sydafrika haft när det kommer till chenin blanc de senaste åren är ett perfekt bevis på detta. Landet lyckas verkligen med vinmakningen och om man får tag på en bra flaska chenin blanc där man verkligen lagt ner tid på vinmakningen, så kommer man inse att det är ett vinland att räkna med. I just det här vinet så får du ett stort vin med tydliga toner av lite mogen frukt. Där kommer de gula äpplena, gula plommonen, den tropiska frukten, kryddor, nötigheten och smörigheten fram. Det är ett välgjort vin med härlig syra, bra balans och ett bevis på vad bra vinmakning kan göra. Med rätten så kommer du känna att de feta inslagen i såväl paneringen som i vinet kommer gifta sig fantastiskt väl. Vi har dessutom en fänkålssallad som är småsyrlig och som kommer kombineras ihop väl med syran i vinet.

Instagram

TikTok

Youtube

Fler recept från Adrian Cederlund

Lämna ett svar