Beurre blanc - Smarrigt recept till skaldjur & fisk
Beurre blanc, smakar och passar utmärkt bra till skaldjur och fisk, framförallt kokt fisk. Ett recept på beurre blanc är ett måste för hemmakockar.
Inte den smalaste såsen men väl bland topp 5 på godaste!
RECEPT | Beurre blanc
225 g osaltat smör, kylskåpskallt
2 dl grädde
1 schalottenlök
4 msk vitvinsvinäger
4 msk vitt vin
0,5-1 tsk pressad citronsaft
salt och vitpeppar
Gör så här
1. Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull med vinäger och vin. Låt koka sakta tills nästan all vätska kokat in.
2. Koka under tiden ihop grädden i en annan kastrull till drygt halva mängden.
3. Späd lökskyn med grädden och koka upp. Dra kastrullen av värmen och vispa ner smöret i små klickar. Smaka av med salt och peppar.
4. Lite pressad citron eller rivet citronskal om man så vill.
För fler recept på andra goda såser, välj "RECEPT - BULJONG & SÅS".