Grönkålschips är perfekt snacks, för stora och små och om du är glutenintolerant. Till chipsen passar ett glas glutenfri öl, eller...
Båda recepten är hämtade ur Kristin Kaspersens bok, "Good Food, glutenfritt, gott och mycket grönt".
Pass upp med Tahinin som kan variera mycket i smak och kvalitet. Smaka dig fram till en bra balans för chipsen.
Recept| Grönkålschips med sesamfrön
4 PORT
400 g grönkål med stam eller 250 g rensad
i tsk citronsaft
1 msk orostade sesamfrön
1 tsk chiliflakes
1 tsk flingsalt
Gör så här:
1. Repa grönkålsbladen från stammen och riv dem i mindre bitar.
2. Blanda tahinin med olja och citronsaft och massera in. Krydda med sesamfrön, chili och salt.
3. Sprid ut bladen på en plåt och baka cirka 5 minuter i 200 grader
4. Ta ut plåten och ta ut de chips som är färdiga, eller rör runt. Grädda cirka 5 minuter till.
5. Chipsen ska ha torkat och fått lite färg men inte vara brända.
Recept| Grönkålschips med parmesanost
4 PORT
400 g grönkål med stam eller 250 g rensad
1,5 msk olivolja
3 msk finriven parmesan
1 citron
1 tsk flingsalt
Gör så här:
1. Repa grönkålsbladen från stammen och riv dem i mindre bitar. Massera in olivoljan. Krydda med ost, rivet citronskal och salt.
2. Sprid ut bladen på en plåt och baka cirka 5 minuter i 200 gr.
3. Ta ut plåten och ta ut de chips som är färdiga, eller rör runt.
4. Grädda cirka 5 minuter till.
5. Chipsen ska ha torkat och fått lite färg men inte vara brända.
Variation
Smaksätt chipsen med ost och oregano, med ost och paprikapulver eller med sriracha (stark chilisås) och sesamfrön.
Dryck till
Glutenfri öl
Få öl för glutenintolerant
Gillade du recepten ovan kanske du vill läsa förra veckans tips om rött och vitt vin till pizza. Receptet är också hämtat ur kokboken, "Good Food, glutenfritt, gott och mycket grönt" av Kristin Kaspersen