Laddar annons
2 Sep, 2014
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Idolvinnaren 2006 Markus Fagervall om vin, mat och musik

Markus Fagervall vann Idol 2006 men är också utbildad kock och han har arbetat på finkrog några år. Idag är han till många fans stora glädje tillbaka i musikvärlden med ett nytt album. Intresset för mat och vin har han dock inte släppt. Markus gillar mousserande vin och han säger att han gärna dricker franskt.

Efter segern i Idol 2006 snurrade livet snabbt för Markus Fagervall. Framgångarna avlöste varandra och en intensiv period av spelningar avlöste varandra varvat med olika events. Livet såg ut som att gå på räls. Men så tog det stopp, förhållandet till dåvarande flickvännen tog slut och sedan förlorade han inspirationen och glädjen till musiken.

Det var då Markus bestämde sig för att utbilda sig till kock, en dröm han haft under många år. Efter utbildningen började han arbeta på Victoria som då och kanske än idag är Umeås  flottaste krog. Som kock trivdes han bra och mycket snart kom längtan till musiken tillbaka.

Idag är Markus medlem i duon Fagervall/Björkenvall som släppt albumet The Silence. Kolla gärna in det på Spotify eller Youtube.

Vad lagar du för mat?
Det blir mycket linser för min flickvän är vegan. Men, jag måste erkänna att jag är svag för salsiccia med surkål och färskpotatis.

EKO, ja eller nej?
Absolut EKO om jag kan välja.

Vad har du i ditt glas när det är fest?
Vin och det får gärna vara rött.

Rött eller vitt?
Rött vin och jag gillar franska viner, gärna från Bourgogne.

Bubbel, champagne eller alternativen?
Alternativ!

Vilket är ditt bästa dryckestips till Vinbankens läsare?
Jag vill verkligen rekommendera alla att prova de mousserande vinerna i appellation Cremant d´Bourgogne. Har några riktigt härliga favoriter som jag gärna dricker.

 

Tack för intervjun Markus! Lycka till med albumet The Silence och med respekt  - Kruuvamies är helt fantastisk!