Laddar annons
10 Aug, 2010
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Naked Wines säljer småskaliga viner

Vilken lysande idé. Att öppna en försäljningsplats på nätet för världens små vinproducenter. Dom som ingen hört talas om vore det inte så att man snubblat över deras existens. Dom som inte har råd eller tid att marknadsföra sina viner. Eller dom som vägrar göra stora inköpare till lags genom att ändra sina blender än här eller där och därmed göra ett snällare vin med en smak som kan tilltala många.

Upphovsman och idéspruta bakom Naked Wines är Rowan Gormley. Icke helt okända Richard Bransons högra hand och den som ansvarat för Virgin Direct och Virgin Money. Direkt från flyget har han också tagit idén med att ju tidigare man gör sitt biljettköp, desto billigare resa får du. Hos Naked Wines köper man vin. Och som han säger,
-jag avskyr massproducerade viner! Men, jag älskar viner från små producenter.

Den som känner sig kallade kan bli Naked Wines Angel. En ängel  sponsrar siten med en summa som sedan går till en specifik producent. Ängeln kan senare köpa vinerna till så mycket som 50 procent under butikspris.

Efter 1,5 år i drift är sajten en succé med över 22 000 registrerade kunder och ett 20 tal producenter. Fristående adress men i direkt koppling till Naked Wines utbud är Naked Wines Show. Den senare visar ett filmklipp på en, som man tror, naken presentatör och vinprovare....Varje vecka provas nya viner.