Laddar annons
Nu lanseras det första Bordeauxvinet på PET-flaska
1 Sep, 2022
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Nu lanseras det första Bordeauxvinet på PET-flaska

För första gången någonsin kommer du som vinälskare kunna köpa ett vin från Bordeaux på PET-flaska på Systembolaget. Det är importören Philipson Söderberg som valt att lansera ett vin från Château Bois-Cardon på den svenska marknaden.

Om du går fram till en slumpmässigt utvald människa på gatan och ber denne nämna tre kända vinområden så är chansen väldigt stor att personen nämner Bordeaux. Området, som ligger i västra Frankrike, är världskänt för sina många slott och sina högkvalitativa viner som ofta klassas som världens bästa. Bordeauxvin är med andra ord något av det allra finaste som finns inom den stora vinvärlden.

"Ville göra Bordeauxvin mer tillgängligt"

Nu väljer importören Philipson Söderberg att importera ett Bordeauxvin på PET-flaska på den svenska marknaden. Vinet kommer från producenten Château Bois-Cardon i Médoc och består av druvorna merlot och cabernet sauvignon. Det lanseras 1 september i det fasta sortimentet på Systembolaget och kommer finnas tillgängligt i över 250 butiker runtom i landet.

– Vi ville göra Bordeauxvin mer tillgängligt för den stora massan, samtidigt som vi halverar koldioxidutsläppen genom att lansera vinet i PET-flaska, berättar Alexandre Schuster på Philipson Söderberg.

"Vi måste bli mer hållbara"

Alexandre Schuster tror inte att lanseringen av ett Bordeauxvin på PET-flaska kommer urholka synen som många har på Bordeauxvin som något lyxigt och väldigt speciellt.

– Vi måste bli mer hållbara och här krossar vi barriärer genom att få alla att tänka till lite extra. Sen är det ett bra vin och ett innehåll som jag tror många kommer tycka om, avslutar Alexandre Schuster.

Château Bois-Cardon, Médoc, 2021 (2823) 100:-

Ett ungt vin med tydlig doft av mörk frukt i form av plommon. I smaken får man sedan tydliga inslag av den här mörka frukten i kombination med kakao. Det är välbalanserat vin som har en fin syra som avslutning.

Xavier Vignon om klimatet: Vinvärlden som vi kände den är borta