Laddar annons
Österrike | Dorli Muhr van der Niepoort
9 Jul, 2017
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Österrike | Dorli Muhr van der Niepoort

ÖSTERRIKE. Dorli Muhr är en färgstark kvinna och därtill, skicklig vinproducent. Uppvuxen i Carnuntum men med lång erfarenhet från andra vinområden i världen styrde hon så småningom tillbaka till sitt ursprung. I Carnuntum gör hon, bland andra dedikerade producenter, viner som är superintressanta, välgjorda och grymt personliga.

Hon har ingen egen webbsida för sitt företag och hon arbetar på dubbla jobb för att klara av att hålla igång sitt vinhus.

Att vinerna hennes betingar höga priser är med ovan snabba introduktion en förklaring men hon urskiljer sig markant från distriktets andra vinodlare och producenter. Varför kostar Dorli Muhrs viner så mycket?

Vi får egentligen inga andra svar än vad vi hör från andra producenter men ett är säkert och det är att Muhrs viner smakar mycket, och bra!

Viner från Dorli Muhr van der Niepoort

Cuvée vom Berg 2012 (78807), 125 kr
Spitzerberg 2011 (78808), 399 kr av 100 procent blaufränkisch! Toppvin, får betyg 4+ av 5
(tänk på att syran är markerad och att detta vin inte halkar in under mainstream, sötmustig viol-lakritsbomb. Känn din smak m a o :-)!)

Kolla in filmen med Dorli Muhr där hon berättar om sitt jobb. Vi ber om överseende med ljudet - nybörjarfel, som sagt var!

Du kanske också vill läsa om den unika provningen av zweigelt och blaufränkisch-viner, från enskilda lägen i Carnuntum