Laddar annons
Recension röda viner | Lansering 26e oktober
24 Oct, 2021
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Recension röda viner | Lansering 26e oktober

Lanseringen av röda viner 26 oktober. Ett litet släpp men av naggande god kvalitet.

Tillfälliga röda viner 26 okt. En häftig Barolo med namnet Scavino på etiketten samsas med ett annat spännande vin från grannområdet Langhe. Producent San Fereolo.

För alla vänner av pinot noir finns precis som bland släppets vita viner, ett rött med namnet Crystallum på etiketten. Tips, väl värd lite extra uppmärksamhet.

Snabbval

 

 

Tillfälliga röda viner 26 okt. | Frankrike

1) Les Cassagnes de la Nerthe 2019 (93981), EKO 199 kr

Varmt solmogen frukt med blommor, viol, björnbär, jordgubbar och nypon. Bra eftersmak med struktur, balans, lite tjära och läder som skvallrar om närhet till Châteauneuf-du-Pape men Côtes-du-Rhône-Villages står det på denna flaska från Domaine de la Renjarde.

2) Chinon Les Varennes du Grand Clos 2018 (92532), EKO Magnum 729 kr

Varmt mogen kryddig doft med vildhallon, vinbär, tranbär, plommon, paprika, svarta oliver svartpeppar, mörka körsbär och örter. En bra och välgjord Chinon från Charles Joguet. Servera till stekt biff med reducerad tomatsås och oliver.

Tillfälliga röda viner 26 okt. | Italien

3) Barolo Ravera Paolo Scavino 2017 (95171), 699 kr

Ung, frisk frukt med körsbär, granatäpplen, nypon, balsamvinäger, mocka, kryddor, fat, mineral och härligt vibrerande syror. Underbar längd, fokus och komplexitet.

4) San Fereolo Austri 2012 (93980), Langhe, 229 kr

Fyllig, varmt mogen mörkröd frukt med plommon, mörka körsbär, vildhallon, kakao, rökta aromer, genever och örter. Lång koncentrerad eftersmak med blodgrape och pomerans.

Tillfälliga röda viner 26 okt. | Sydafrika

5) Crystallum Peter Max Pinot Noir 2020 (90031), Western Cape, 269 kr

En ung, varmt mogen och väldresserad pinot med djup varm frukt med körsbär, blommor och jordgubbar. Elegant eftersmak med bra koncentration, energi och snygga syror. En av flera välgjorda viner signerad Peter-Allan Finlayson.

6) David & Nadia Pinotage 2020 (90240), Swartland, 169 kr

Ung, varmt mogen, aromrik frukt med jordgubbar, viol, vildhallon, charkuterier, björnbär, blommor, kryddor, kakao och fat. Ett välgjort medelfylligt vin med en intressant kombination av röd och mörk frukt. Prova till hemgjorda grillade burgare (gärna vego) med barbecuesås och stekt lök.

Tillfälliga röda viner 26 okt.
Starkvin från Portugal

7) Niepoort Bioma Crusted Port (93982), Porto, 279 kr

Första intrycket var: ”vad är fel? ”Har poolvattnet kommit in i vinet?”. Så fundamentalt fel man kan ha!!! Ett underbart ungt och aromatiskt vin med blommor, viol, björnbär, mörka körsbär, imponerande koncentration med djup, extrakt, balans, kryddor och längd. En minivintage port för en spottstyver. Servera lätt kylt till efterrätter som pajer med frukt och/eller glass eller till vällagrade ostar. En Crusted Port är ett portvin som oftast, men inte alltid, är en blandning av två eller flera årgångar, producenten kan välja att ha enbart en årgång.

TABELL - tillfälliga röda viner 26 okt.

[drinklist id="96734"]

» DIREKT TILL RECENSIONEN Vita och mousserande TILLFÄLLIGA VINNYHETER 26 okt.

Recension tillfälligt sortiment, tidigare lanseringar