Laddar annons
Rött vin i tillfälligt sortiment - 30 september
28 Sep, 2022
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Rött vin i tillfälligt sortiment - 30 september

Lanseringen av röda viner i det tillfälliga sortimentet den 30 september håller hög klass. Vi har hittat två plånboksvänliga fynd i form av Poliziano och Arnaldo Caprais Montefalco Rosso som båda är lysande för pengarna men Seppeltfield Shiraz ligger inte långt efter.

Det är en bra bredd i lanseringen av rätt vin i tillfälligt sortiment 30 september. Nedan kan du läsa recensioner och betyg, och längst ner hittar du den traditionella tabellen.

Frankrike

Tour Seran

Château Tour Seran 2019 (92363), Domaine Rolland de By, Bordeaux, 249 kr

Karaktärstrogen ung klassisk Bordeaux med plommon, svarta vinbär, kaffe choklad, läder skog och eleganta fat. Bra balans och mycket Bordeaux från bra år för pengarna.

Chateau Lillian

Château Lilian Ladouys 2019 (95991), Bordeaux, 299 kr

Varmt mogen Bordaeux med plommon, svarta vinbär, choklad, kaffe, kryddor och fat. Smaken är fyllig och koncentrerad med mörka körsbär, bra balans, ceder, lakrits och utmärkt längd.

Italien

Barbera d´Alba Il Ceretto 2019 (94623), Roberto Voerzio, Piemonte, 309 kr

Ung mörk frukt som vibrerar av klanger av violer, mörka körsbär, björnbär, tranbär, plommon och varma kryddor. Imponerande smakrik och välgjord barbera med härliga mineraltoner, balans och längd.

Poliziano

Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2019 (92631), Agricola Poliziano, Toscana, 240 kr

Underbart varmt mogen frukt med vildhallon, mörka körsbär, plommon, tobak och fat. Lång smak med härlig balans, tranbär, mörka körsbär och choklad. Möjligen lite elegantare än tidigare årgången men fortfarande rasande mycket vin per krona och såklart ett av veckans FYND!

Montefalco

Montefalco Rosso Arnaldo Caprai 2019 (92319), Arnaldo Caprai, Umbrien, 149 kr

Stort och härligt mörkt vin med varmt mogen frukt av plommon, violer, mörka körsbär, balsamvinäger, choklad, kaffe, salvia, fat och mandlar. Stor fyllig smak, bra balans och fin syra. Höstkväll, brasa, enbärsmarinerad älgfilé med hasselbackspotatis och karljohansvamp. Veckans fyndigaste fynd och ett måste.

Spanien

Corral Gran Reserva 1978 (94613), Bodegas Corral, Rioja, 519 kr

Traditionellt så det förslår med silkigt len mogen frukt med svampskog, hummus, amerikanska fat, tät och fortfarande ganska livlig frukt med rödsyrligt avslut. Ett vin som närmar sig sin 45 årsdag och det är i högsta grad levande men med tecken på ålder. Klarar sig säkerligen åtskilliga år till i rätt miljö. Spännande att det går att få tag i så gamla viner till ett så anspråkslöst pris. Välkommen till Corral! kul och lärorikt att prova och dessutom faktiskt ganska bra med tanke på åldern.

Garnacha

Navaherreros Garnacha 2020 (92038), Bodegas Bernabeleva, Madrid, 199 kr

Ett ungt och friskt vin med körsbär, smultron, granatäpplen, örter, mineraler, kryddor och fat. Välbalanserad smak med charkuterier, intensitet, längd engelsk lakrits, mineraler och lite sälta. Snygg välbalanserad garnacha från Vinos de Madrid. Passar till iberiska charkuterier och vedugnsbakad pizza.

USA

Seven Springs Pinot Noir 2019 (94604), Evening Land Vineyards, Oregon, 359 kr

Ung och frisk pinot med mörka körsbär, tranbär, jordgubbar, choklad, kryddor, charkuterier, mocka och rökiga fat. Mycket karaktär och mycket smak. Ett par år i vila skadar inte men svårt att hålla fingrarna borta.

Australien

Shiraz

Seppeltsfield Village Barossa Shiraz 2020 (90202), South Australia, 169 kr

Tär varmt mogen frukt med violer, björnbär, mörka körsbär, lakrits, svarta oliver, svartpeppar, salvia och rostade fat. Ett smakrikt och välgjort vin med stämpeln ”ett av veckans mest prisvärda viner”.

[drinklist id="102185"]