Laddar annons
Test | Boxxle, bag-in-box dispenser
28 Sep, 2016
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Test | Boxxle, bag-in-box dispenser

BOXVIN. Vad gör man för att "snygga till" boxvinet, öka hållbarheten och dessutom förenkla serveringen? Ett sätt, bland andra, är att använda nya dispensern BOXXLE som passar upp till tre-liters påsar och servering i höga vinglas.

Med finurlig mekanik slipper du tilta lådan för att pressa ut de sista dropparna. Men fungerar den, läs vårt test!

Vinbanken tog emot en BOXXLE för ett test, IRL, då vi ställde oss tveksamma till varför man behöver en dispenser, alls. Ett boxvin sköter sig själv, mer eller mindre menade vi samtidigt som vi kom fram till att ändå göra ett praktiskt test; hur fungerar BOXXLE och kan man rekommendera produkten.

BOXXLE - så fungerar den

  1. Plocka ur påsen ur papp-lådan.

  2. Pressa ned, krävs kraft och armstyrka!, pedalen i mitten av dispensern varpå den låser sig, läge längst ned. Lägg påsen i dispensern, tapp-kranen upp.

  3. Pressa försiktigt tappkranen på plats i pipen för upphällning. Tips: var försiktig, den glider lätt ned i fåran, men sömmarna runt kranen är påsens känsligaste punkter. Du vill inte att påsen går sönder! Stäng locket -färdig att använda.

  4. Häll upp vin närhelst det passar (ett Riedelglas som Riesling, står obehindrat under kranen) samtidigt som du kan vara trygg med att i princip ingen överflödig luft kommer till vinet. Hållbarheten på vinet stärks.

  5. Slut - plastpåsen ser ut som att den gått genom en mangel, det gillar vi!

Betyg BOXXLE

Utseende: 5 av 5
Handhavande: 4 av 5
Funktionalitet: 5 av 5
Prisvärde: 4 av 5

Omdöme: Bra verktyg som håller ditt boxvin på topp, det är lätt att hälla vin i glas, samtidigt en snygg apparat om man vill ha den framme i exempelvis köket.

Vill du vara med och tävla om BOXXLE (värde , 933 kronor, ink moms) anmäl dig till Vinbankens månadsbrev som skickas ut nu på måndag 3 oktober 2016. Mer info om dispensern finns hos återförsäljaren, Svenska HemmaBaren.