Laddar annons
Tillfälligt sortiment 19 november - röda viner
17 Nov, 2021
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Tillfälligt sortiment 19 november - röda viner

Det är imponerande kvalitet på Systembolagets lansering av röda viner 19 november, trots att det är en mindre lansering.

Dominique Guyon och Ornellaias Le Serre Nuove är de klarast lysande stjärnorna när Systembolagets tillfälliga röda viner lanseras 19 november. Domaine Dominique Guyon imponerar stort med tre högklassiga Bourgogner som lyckas med den för Bourgogne ovanliga kombinationen kvalitet och pris. Ornellaias Le Serre Nuove 2019 är ett slagskepp som kombinerar kraft med elegans, och får inte missas.

Frankrike

Les Grandes Costes 2018 (94150), Pic Saint Loup, 235 kr

Varmt syltigt mogen, frukt med hallon, jordgubbar, plommon, värme charm, intensitet och körsbär. En blandning av Cinsault, syrah och grenache.

Domaine Dominique Guyon Chambolle Musigny Les Cras 2019 (93144),Chambolle-Musigny, EKO, 599 kr

Ung, lite sluten men varmt mogen frukt av hallon, jordgubbar, plommon fat, mörka körsbär, intensitet, bra struktur, balans, komplexitet och längd. Ett från början till slut välgjort vin som kommer att vara ett svårslaget charmtroll om två till tre år.

Domaine Dominique Guyon Volnay PC Clos des Chênes 2019 (93022), EKO, 599 kr

Ung, öppen, charmig pinot med varmt mogen frukt med vildhallon, jordgubbar, mörka körsbär, granatäpplen, lång, elegant smak med lite strama syror, bra balans och krispiga körsbärssyoror i eftersmaken. Fortfarande lite stram men ge den två år i vila så kommer belöningen.

Domaine Dominique Guyon Corton Bressandes GC 2019 (94149), EKO, 849 kr

Ung varmt mogen frukt som fortfarande är lite stram och återhållen, med lite luft öppnar sig en storhet som bjuder på jordgubbar, vildhallon, tranbär, intensitet, extrakt och djup. Lägg till eleganta fat, ypperlig balans och charmigt mogen pinotfrukt.

Clos de la Roilette Fleurie 2020 (92426), Fleurie, 199 kr

Varm snäll gamay med körsbär, granatäpplen, rönnbär, rabarber och roséppar. En frisk och lite beskedlig Fleurie med mogen, balanserad och lätt frukt.

Italien

Le Serre Nuove dell'Ornellaia 2019 (93348), Bolgheri, 459 kr

Stor doft med varmt mogen frukt av svarta vinbär, plommon, björnbär, lavendel, eukalyptus, engelsk lakrits, kaffe, mörk choklad och fat. En lysande bra Serre Nuove med mörkt koncentrerad frukt och imponerande balans. Dekantera, och ge vinet rejält med luft. Efter en timme i glaset stramar det upp sig och lyckas med att bli ännu mörkare men vänta en stund till för resan har bara börjat. Det här vinet fortsätter att utvecklas i flera timmar. Med årgång 2019 har Ornellaia sannolikt skapat sin mest imponerande Le Serre Nuove.

Sydafrika

Wine & Co Dry Land Red 2019 (93960), MVH Signature Wines/Vebersburg, 199 kr

Ett ungt och friskt vin från Western Cape med friskt rödbärig frukt med smultron, hallon, jordgubbar, körsbär, granatäpplen bra balans och längd.

Australien

Hoddles Creek Estate Pinot Noir 2020 (95339), 219 kr

En ung fokuserad pinot noir från Yarra Valley med varmt mogen frukt av jordgubbar, vildhallon, tranbär, blommor, kryddor, örter och fat. En välgjord och balanserat Pinot som kommer att ge lite mer efter något år i vila.

Tabell 19 november - röda viner

[drinklist id="97132"]

Läs tidigare recensioner av Systembolagets tillfälliga sortiment