Laddar annons
Tillfälligt sortiment 26 november - vita & mousserande viner
24 Nov, 2021
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Tillfälligt sortiment 26 november - vita & mousserande viner

Novembers sista lansering i tillfälligt sortiment av vita och mousserande viner är en högkvalitativ samling viner där pallplatserna går till Frankrike.

Bland tre bra champagner strålar Diebolt-Vallois starkast. Men en Saint-Aubin imponerar och Haardt Riesling från Müller-Catoir är en läckerbit och dessutom ett fynd! Men det finns mycket mer. Läs text och scrolla igenom tabellen.

 

Tillfälligt sortiment - mousserande viner

Deutz Blanc de Blancs 2016 (94128), 759 kr

Stor men ändå elegant Champagne med persika, äpplen, päron, grapefrukt och bivax. Underbart lång eftersmak med bra syror, mineraler, kalk och lätt sälta.

Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Millesime 2013 (94103), 455 kr

Frisk och krispigt ren Champagne med äpplen, blommor, vita persikor, grapefrukt, mineraler, härliga syror, lätt sälta och underbar balans. Ett välgjort och riktigt bra vin från Diebolt-Vallois som sin vana trogen imponerar med sina rena, snygga chardonnaybaserade champagner. Dags att börja tänka nyårseftermiddag!

Charles Heidsieck Blanc de Blancs Brut (92118), 649 kr

Frisk och härligt ren Champagne med päron, äpplen, persika, spettekaka, blommor och friska syror med mineraler sälta och bra balans.

 

Tillfälligt sortiment - Frankrike

Château Rahoul Blanc 2018 (90629), Vignobles Dourthe, 199 kr

Frisk doft med härligt aromatisk frukt med nässlor, krusbär, blommor, vinbärsblad, vita vinbär, pomelo, mineraler, sälta och elegans. En snygg, vit Graves gjord på en blandning av sauvignon blanc, som bjuder på snygg, ren aromatisk frukt och semillon som ger djup och kraft. Servera till halstrad hälleflundra med blomkålspurée och ugnsrostade grönsaker

Blanc Sec de Suduiraut Chateau Suduiraut 2020 (95674), 199 kr

En ung och frisk vit Bordeaux från Graves som är lite återhållen men genom filtret anar man gröna äpplen, krusbär, vita blommor, grapefrukt, mineraler, syra, sälta och fat. Välgjort med bra balans och elegans.

Pouilly-Fuissé Solutré Auvigue 2019 (95712), Bourgogne, 279 kr

Stor doft med ung frisk frukt av äpplen, citrus, päron, grapefrukt och persika. Bra lång smak med underbar struktur, balans, mineraler, sälta, syra och snyggt integrerade fat. En riktigt bra Bourgogne gjord på 100% chardonnay.

Saint-Aubin La Princée Domaine Hubert Lamy 2019 (95706), Bourgogne, 449 kr

Ett ungt friskt och välgjort vin med vita persikor, blommor, päron, äpplen lysande balans och en eftersmak med mineral, fat, bra längd, sälta och fina syror. En imponerande prestation av Domaine Hubert Lamy.

 

Tillfälligt sortiment - Tyskland

Müller-Catoir Haardt Riesling 2020 (91250), Pfalz, EKO, 189 kr

Ett ungt vin med frisk frukt av gula äpplen, gula plommon, mandarin, grapefrukt, päron, äpplen och vita blommor.  Härligt tillgänglig smak med varmt mogen frukt med mineral, elegans, syoror och svag restsötma i bakgrunden. Servera till ett skaldjursfat där räkor och gratinerad hummer är självklara inslag.

Schlossgut Diel Pittermännchen Riesling GG 2019 (91244), 399 kr (Lanseringen uppskjuten)

Bra, varmt mogen riesling med ren frisk frukt av päron, gula äpplen, citrus, kalk, mineraler, bra syra, snygg balans och lite sälta i eftersmaken. En lysande riesling i en stiltypisk skrud från Nahe.

 

Tillfälligt sortiment - Österrike

Bründlmayer Grüner Veltliner Alte Reben 2019 (94105), Niederösterreich, EKO, 299 kr

Ett elegant och friskt vin från Kamptal med persika, aprikos, gröna äpplen, grapefrukt och vita blommor. Underbart lång och välbalanserad smak med mineral, sälta och bra syor.

 

Tillfälligt sortiment - Portugal

Soalheiro Primeiras Vinhas 2020 (94214), 179 kr

Stor doft med päron, äpplen, persika, citrongräs och grapefrukt. Välbalanserad eftersmak med mineraler, sälta och eleganta syror. Ett välgjort och friskt, ungt vin från Vinho Verde i Portugal. Gjort på druvan alvarinho.

 

Tillfälligt sortiment - Ungern

Bomboly Furmint Gizella-Pince 2019 (91815), Gizellapinche, 329 kr

Ett ungt vin med gröna äpplen, gråpäron, lime, grapefrukt, persika, färska mandlar, bra balans, friska syror med mineraler och lite sälta. Ett välgjort torrt vitt vin från Tokaj som visar vilken nivå druvan furmint kan nå.

 

Tillfälligt sortiment - Nya Zeeland

Greystone Chardonnay 2019 (92938), 249 kr

Stor, varmt mogen frukt med gula äpplen, persika, päron, smör, mineraler, sälta och tydliga ekfatstoner. En välgjord och smakrik chardonnay som är laddad med massor med ek men lyckas med att kombinera ekfatstoner med en pigg och frisk frukt. Producenten bakom det här vinet är Greystone Wines från North Canterbury på Nya Zeeland.

 

Tabell - tillfälligt sortiment vita och mousserande viner

[drinklist id="97196"]

Läs tidigare recensioner av tillfälligt sortiment.