Laddar annons
Tillfälligt sortiment mousserande viner - 4 februari
1 Feb, 2022
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Tillfälligt sortiment mousserande viner - 4 februari

Lanseringen av mousserande viner i tillfälliga sortimentet 4 februari är till antalet liten men den innehåller några bubbel av hög kvalitet där André Jacquart har en leverans i hög klass från toppårgången 2012.

Även om det är de röda och vita vinerna som står för den stora mängden nyheter i tillfälligt sortiment, så håller även de mousserande vinerna hög nivå. Lanseringen av mousserande viner i tillfälligt sortiment 4 februari är ett bevis på det.

Champagne

Millésime Experience Extra-Brut Blanc de Blancs Grand Cru 2012 (93127), André Jacquart, 799kr

En frisk och ren Champagne med vita persikor, blommor, äpplen, citrus, vita päron och krusbär. Krispigt torr smak med lite nybakt bröd, bra balans, fin sälta, mineral, citrus och rökiga mineraler. En bra Champagne som trots sin ålder fortfarande är ungdomligt stram. Snustorr och lysande till suchi.

Champagne Gosset Petite douceur Rosé Extra Dry (94508), 599 kr

Varmt mogen roséchampagne med smultron, blommor, hallon, jordgubbar och citrus. Smaken är elegant, charmigt förförisk och bärs upp av en stringent syra som blir en ryggrad till den lätt söta solvarma bärigheten. Regelverken kring Champagne kan ibland vara och direkt knepiga. Hur ska man veta Extra Dry betyder att vi har att göra med en lätt söt Champagne? Normalt hör detta inte hemma på favvotoppen men denna är välgjord och riktigt bra. Prova till tryffelpopcorn, chips eller rostade mandlar.

Tyskland och Spanien

Von Buhl Riesling Sekt 2018 (97050), Pfalz, 199 kr

En generös ung och frisk riesling sekt med äpplen, päron, persikor, mineral och bra extrakt. Till skillnad från tidigare årgångar saknar den lite syra och lite fokus vilket vi får klandra den varma årgången 2018 för.

Juvé & Camps Reserva de la Familia 2017 (93114), EKO, 199 kr

Stor och lite rustik Cava med äpplen, honung, grapefrukt, grillade citroner, rökiga mineraler, bra balans, kraft längd och bra syra.

[drinklist id="98818"]

Läs mer: Nyheter och recensioner på Systembolaget