Laddar annons
Turckheim Pinot Gris Réserve - Vinkalender 21 dec.
21 Dec, 2020
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Turckheim Pinot Gris Réserve - Vinkalender 21 dec.

Vitt vin från Alsace i Frankrike av producenten Cave de Turckheim. Druvan är pinot gris som i kombination med ursprung gör vinet synnerligen väl lämpat i kombination till mat, eller ost.

Cave de Turckheim VINKALENDER. Alsace har under långa tider tillhört Tyskland. Av den anledningen finns en tradition som flyter ganska fritt mellan de två länderna. Det gäller språk, mat och levenadsvanor men också som i vinvärlden att odlarna i Alsace väljer druvsorter som normalt associeras med Tyskland, snarare än Frankrike.

Turckheim Pinot Gris Réserve 2019 (2119), 99 kr

Torr, medelfyllig, vitfruktig smak av päron och persika, en blommig hint och inslag av röd frukt samt kryddor. Bra längd.

Motivering
Ett av årets bästa vita i husvinsgenren. Bra balanserad smak med kryddig twist.
Betyg: 4

Passar till
Utmärkt vin till många rätter, som grillade kycklingspett med gurksallad, eller ljummen surkålssallad med rökt sidfläsk.

Kooperativ Cave de Turckheim

Ett av de största odlingskooperativen i Alsace är Cave de Turckheim, grundat 1955. Från start var det ett tiotal medlemmar i dag består kooperativet av närmare 220 medlemmar. Traditionen att arbeta gemensamt,i kooperativ lever stark än i dag i Alsace. Ursula Hellberg intervjuade Cave de Turckheim i juni för att ta reda på konsekvenserna av covid-19.

Vinbankens vinkalender i samarbete med annonsörer och med Renta-chef cookalong, digital matlagningskurs för dig och dina vänner. Vinerna har Vinbanken valt fritt ur importörers portföljer.