Laddar annons
Vinbankens Julkalender lucka 8 - Spier
7 Dec, 2023

Vinbankens Julkalender lucka 8 - Spier

Bakom lucka nummer 8 i Vinbankens julkalender hittar vi ett vin från en av Sydafrikas främsta producenter med över 300 års historia i ryggen. 

I vår ivriga jakt efter att hitta de senaste fynden så brukar vi utforska viner från flera olika länder, och bakom lucka nummer 8 så hittar vi ett vitt vin från Sydafrika som vi bara måste stoppa i korgen med våra fyndsuktande händer. 

Mer om vinet

Spier är lite av en dold juvel på den svenska marknaden. I Sydafrika och i flera andra länder hör producenten till toppskiktet när man pratar om den sydafrikanska vinnäringen, men i Sverige har vi ännu inte upptäckt deras viner på samma sätt. 

I över 300 års tid har man producerat vin i området, och Spier är den producenten som faktiskt har Sydafrikas allra äldsta vinkällare, vilket visar vilka enorma anor som finns på marken. Redan i mitten av 1700-talet var Spier en föregångare i Stellenbosch som är det området som i dag leder den kvalitetsrevolution som just nu pågår i Sydafrika. 

Under de flera hundra åren som Spier funnits har man hunnit med att få flera utmärkelser, både för sina viner men även för sitt hållbarhetsarbete i vingårdarna.