Laddar annons
Vinbankens Julkalender lucka 9 - Penfolds Koonunga Hill
9 Dec, 2023

Vinbankens Julkalender lucka 9 - Penfolds Koonunga Hill

Bakom lucka nummer 9 i Vinbankens Julkalender döljer sig ett vin som vi på Vinbanken flera gånger rankat högt, och det kommer från en av Australiens med prestigefulla och välkända vinhus. 

Koonunga Hill

En gång i tiden utsågs deras vin Grange till världens allra bästa, så varför inte köpa ett instegsvin från Penfolds när du gör ditt inköp nästa. 

Mer om vinet

Penfolds är Australiens mest välkända vinproducent med en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1800-talet. När Penfolds varje år lanserar sin "Penfolds Collection" så är det an av vinvärldens mest uppmärksammade händelser. Man kan lugnt konstatera att Penfolds varit med och satt Australien på vinkartan runtom i världen. 

I deras två instegsviner som går under namnet Koonunga Hill så får vi ett rött och ett vitt vin. Och i dagens lucka är det Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet som döljer sig. För 99 kronor har vi på Vinbanken vid ett flertal tillfällen lyft det här vinet som ett av de allra mest prisvärda av alla viner på hyllan, och vi rankade vinet på plats nummer två när vi nyligen utsåg Bästa röda vinet under 100 kronor

Lucka nummer 9 är sponsrad av Treasury Wine Estates.