Vinprovning

Prova vitt, rött eller två av varje sort. Den traditionella provningen utgår ofta i ett urval om fyra viner. De kan vara valda utifrån ett i förväg bestämt tema. Välj exklusiva viner i jämförelse med liknande eller som i en vertikalprovning där ni följer ett unikt vin i olika årgångar. En annan idé kan vara att upptäcka skillnaden mellan vin från ett varmt respektive kallt odlingsklimat och att jämföra stilen ursprunget ger till exempelvis, vin av en enskild druvsort. Vi kan även prova ett urval söta viner vilka lär passa bra i provning efter en middag. Som bäst gör sig de söta vinerna i kombination med dessert, choklad eller ost.

Att prova vin utifrån vilken druvsorten är alltid en intressant ingång men lika spännande är att upptäcka vanliga, kända blandningar från specifika distrikt, exempelvis Bordeaux. Berömda vinområden kan jämföras till viner från andra platser i världen vilka har liknande smak som ”modell-vinerna” men bara kostar en spottstyver i jämförelse till sina mer berömda grannar. Man kan också göra en ren druvprovning med vin från hela världen. Alternativt en djupdykning i ett disktrikt eller en mer ingående test som att jämföra vin med fat respektive utan fatlagring.

Uppslagen är lika många som vi har möjliga kunder och uppdrag. Mejla mig ditt intresse så kontaktar jag dig för ett förutsättningslös samtal, Elke Jung.

Kombinationsprovning

Kryddat brännvin till en tallrik minismörgåsbord, ost och vin, dessert med söta viner eller lagrade destillat som en rökig whisky till mörk choklad är exempel på strålande kombinationsprovningar.