Laddar annons
Kvinnliga vinmakare - tips på tre framstående kvinnor
8 Mar, 2024

Kvinnliga vinmakare - tips på tre framstående kvinnor

I en rad artiklar har vi på Vinbanken nu lyft kvinnliga vinmakare runtom i världen. Nu har vi, lagom till 8 mars, samlat dessa tre djupgående reportage och personporträtt med tips på viner från dessa kvinnliga vinmakare. 

Vinbranschen är i mångt och mycket fortsatt väldigt konservativ och traditionstung. Många vinhus går i arv från generation till generation, och majoriteten av världens vinmakare och ägare är fortsatt män. Men det händer väldigt mycket i branschen där vi ser allt fler kvinnor, både yngre och äldre, som kommer fram. De senaste veckorna har vi intervjuat flera av dessa kvinnor och skrivit långa och djupgående personporträtt på dessa. Dessa tre djupgående reportage är gjorda med Chiara Condello från Romagna i Italien, Theresa Breuer från Rheingau i Tyskland och Estelle Roy från Chablis i Frankrike. Detta är bara tre av många kvinnliga vinmakare som gjort stora framsteg på senare år. 

Längst ner kan du hitta flera vintips om du är intresserad av att viner som är gjorda från kvinnliga vinmakare och personligheter runtom i världen

Kvinnliga vinmakare - tips på tre framstående kvinnor