Älgköttbullar

60 minuter
Enkel
23 ingredienser
En rolig och väldigt god variant på köttbullar som du kan servera till julen om du skulle bli sugen på lite annorlunda köttbullar.
Älgköttbullar

Vintips till receptet

  • Zenato Ripassa Superiore

    Zenato Ripassa Superiore

    2020
    italienItalien
    750 ml
    14%

    En fint utvecklad och intensiv Ripasso som bjussar oss på en härlig aromatik i doften där vi får tät mörk frukt med mörka plommon, bigarråer, blåbär, torkade örter och en härlig kryddighet. Det här är ett typexempel på hur en bra Ripasso ska vara, och ihop med de härliga älgköttbullarna med dess kryddning kommer detta passa utmärkt. 

    249 kr
Ingredienser för 4 personer

Köttbullar

800 g
Älgfärs
0.5 st
Gul lök
3 msk
Ströbröd
1 dl
Vispgrädde
1 st
Ägg
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Ansjovisspad
Vitpeppar
Svartpeppar
Salt

Gräddsås

2 dl
Kalvfond
4 dl
Grädde
1 msk
Svartvinbärsgelé
1 msk
Soja
Salt och svartpeppar

Potatispuré

800 g
Mjölig potatis
50 g
Smör
1 dl
Grädde
1 dl
Mjölk
Riven muskot
Salt och svartpeppar

Servering

1 st
Inlagd gurka
Persilja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Zenato Ripassa Superiore

    Zenato Ripassa Superiore

    2020
    italienItalien
    750 ml
    14%

    En fint utvecklad och intensiv Ripasso som bjussar oss på en härlig aromatik i doften där vi får tät mörk frukt med mörka plommon, bigarråer, blåbär, torkade örter och en härlig kryddighet. Det här är ett typexempel på hur en bra Ripasso ska vara, och ihop med de härliga älgköttbullarna med dess kryddning kommer detta passa utmärkt. 

    249 kr