Älgköttbullar

60 minuter
Enkel
23 ingredienser
Viltsäsongen är i full gång och känner man en jägare så stöter man lätt på lite god älgfärs. En rolig och väldigt god variant på köttbullar som passar perfekt till hösten.
Älgköttbullar

Vintips till receptet

  • Finca Almendral

    Finca Almendral

    Gran Reserva, 2018
    spanienSpanien
    750 ml
    13.5%

    Gräddsåsens fyllighet, potatispuréns smörighet och den syrliga inlagda gurkan skapar en spännande textur- och smakkombination. Gran Reservans balanserade syra och fatkaraktär kliver in och binder ihop rätten med finess. En klassisk rätt i ny tappning möter ett vin med årgångsstyrka - båda lika självsäkra i sin roll. Ett varmt, generöst möte mellan svensk skog, fyllighet och lagrat spanskt hantverk.

    109 kr
Ingredienser för 4 personer

Köttbullar

800 g
Älgfärs
0.5 st
Gul lök
3 msk
Ströbröd
1 dl
Vispgrädde
1 st
Ägg
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Ansjovisspad
Vitpeppar
Svartpeppar
Salt

Gräddsås

2 dl
Kalvfond
4 dl
Grädde
1 msk
Svartvinbärsgelé
1 msk
Soja
Salt och svartpeppar

Potatispuré

800 g
Mjölig potatis
50 g
Smör
1 dl
Grädde
1 dl
Mjölk
Riven muskot
Salt och svartpeppar

Servering

1 st
Inlagd gurka
Persilja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Finca Almendral

    Finca Almendral

    Gran Reserva, 2018
    spanienSpanien
    750 ml
    13.5%

    Gräddsåsens fyllighet, potatispuréns smörighet och den syrliga inlagda gurkan skapar en spännande textur- och smakkombination. Gran Reservans balanserade syra och fatkaraktär kliver in och binder ihop rätten med finess. En klassisk rätt i ny tappning möter ett vin med årgångsstyrka - båda lika självsäkra i sin roll. Ett varmt, generöst möte mellan svensk skog, fyllighet och lagrat spanskt hantverk.

    109 kr