Ångad torsk med morotspuré och vitvinssås

40 minuter
Medel
21 ingredienser
Ångad torsk med morotspuré och vitvinssås är en lyxig och smakrik rätt som går enkelt att förbereda och laga.
Ångad torsk med morotspuré och vitvinssås
Ingredienser för 2 personer

Fisk

2 st
Torskfiléer
1 st
Knippe dill
20 g
Smör
4 st
Vitpepparkorn
Vatten
Salt

Morotspuré

4 st
Morötter
0.5 st
Vitlöksklyfta
15 g
Smör
0.5 dl
Grädde
Salt & Svartpeppar

Sås

1 st
Schalottenlök
2 st
Lagerblad
2 st
Vitpepparkorn
2 dl
Vitt vin
1 dl
Skaldjursfond
2 dl
Grädde
Salt

Servering

Kokt potatis
Gurka
Dill

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Robert Mondavi Sauvignon Blanc

    Robert Mondavi Sauvignon Blanc

    Private Selection Sauvignon Blanc, 2022
    usaUSA
    750 ml
    13.5%

    Ett fräscht vin där man direkt i doften hittar fin frukt i form av päron, men där finns även en härlig örtighet. Bra, fin syra som ihop med vitvinssåsen kommer skapa en fantastiskt fin kombination. Sältan i torsken kommer passa riktigt bra med örtigheten i vinet. Ett riktigt fint sauvignon blanc som är friskt, blommigt och gott till ångad torsk.

    109 kr