Ankbröst med hallonvinägersås och blomkålspuré
90 minuter
Medel
16 ingredienser
Recept på ankbröst med hallonvinägersås och blomkålspuré. I artikeln hittar du även ett matchande vintips till rätten.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Anka/sås
3 st
Ankbröst
1 st
Schalottenlök
(finhackad)
125 g
Hallon
4 msk
Rödvinsvinäger
2 dl
Kycklingbuljong
1 msk
Socker
35 g
Smör
Salt & svartpeppar
Blomkålspuré
1 st
Blomkålshuvud
5 dl
Matlagningsgrädde
Muskotnöt
(riven)
Salt och vitpeppar
Servering
300 g
Brysselkål
500 g
Amandine potatis
200 g
Grönkål
Persilja
Ingredienser för 4 personer
Anka/sås
3 st
Ankbröst
1 st
Schalottenlök
(finhackad)
125 g
Hallon
4 msk
Rödvinsvinäger
2 dl
Kycklingbuljong
1 msk
Socker
35 g
Smör
Salt & svartpeppar
Blomkålspuré
1 st
Blomkålshuvud
5 dl
Matlagningsgrädde
Muskotnöt
(riven)
Salt och vitpeppar
Servering
300 g
Brysselkål
500 g
Amandine potatis
200 g
Grönkål
Persilja
Gör så här
1
Skala bort bladen och dela ner blomkålen, lägg i en kastrull och häll i matlagningsgrädde. Låt skjuta på medelhög värme till blomkålen är genomkokt.
2
Plocka grönkålen från stammen, lägg på en plåt och ringla över rapsolja, salt och svartpeppar. Dela ner potatisen och gör samma som med grönkålen, rosta tillsammans med grönkålen i ugnen på 175 grader tills grönkålen får en chips liknande konsistens och potatisen fått fin färg.
3
Skåra ankbröstets skinn och stek i en torr och kall stekpanna. Vänd när skinnet blivit gyllene. Lägg åt sidan och fräs schalottenlök och hallon i ankfettet. När det mjuknat, gå i med rödvinsvinäger, kycklingbuljong och socker. Koka ihop. Sila ner i en gryta och montera ner smöret i små kuber, smaka av med salt och svartpeppar. Avsluta ankbröstet i ugnen tills de når ca 57 grader innertemperatur.
4
Rengör och dela ner brysselkålen och stek i lite smör i en stekpanna.
5
Mixa blomkålen och smaka av med muskot, salt och vitpeppar. Skär upp ankan och servera. Smaklig måltid!