Ankbröst med plommonsås

45 minuter
Enkel
22 ingredienser
Recept på ankbröst med en härlig plommonsås. En rätt med asiatiska inslag när det kommer till kryddor och smaker.
Ankbröst med plommonsås

Vintips till receptet

  • This is The Bomb  Appassimento

    This is The Bomb Appassimento

    2022
    italienItalien
    750 ml
    14.5%

    När vi har en asiatisk rätt med massvis av kryddor, anka och till det en söt plommonsås så måste vi såklart välja ett vin med både kryddiga toner samtidigt som det finns en liten välintegrerad sötma också. I det här vinet, som gjort enligt appasimento-metoden, så får vi just de där varmkryddiga och mörkbäriga tonerna i doften, och i smaken kommer den där lilla lena sötman fram. En utmärkt följeslagare till den här typen av rätter. 

Ingredienser för 4 personer

Anka

4 st
Ankbröst
2 msk
Five Spice
Asiatisk kryddblandning
Salt och svartpeppar

Plommonsås

1 st
Rödlök
2 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Finriven ingefära
8 st
Torkade plommon
5 msk
Soja
2 dl
Vatten
1 msk
Balsamvinäger
2 msk
Socker
Salt och svartpeppar

Gurksallad

1 st
Gurka
1 msk
Sesamfrön
1 msk
Sesamolja
0.5 msk
Risvinäger
1 msk
Soja
Salt och svartpeppar

Servering

Ris
Inlagd rödlök
Inlagd ingefära
Majonnäs

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • This is The Bomb  Appassimento

    This is The Bomb Appassimento

    2022
    italienItalien
    750 ml
    14.5%

    När vi har en asiatisk rätt med massvis av kryddor, anka och till det en söt plommonsås så måste vi såklart välja ett vin med både kryddiga toner samtidigt som det finns en liten välintegrerad sötma också. I det här vinet, som gjort enligt appasimento-metoden, så får vi just de där varmkryddiga och mörkbäriga tonerna i doften, och i smaken kommer den där lilla lena sötman fram. En utmärkt följeslagare till den här typen av rätter.