Ankbröst med plommonsås

45 minuter
Enkel
22 ingredienser
Recept på ankbröst med en härlig plommonsås. En rätt med asiatiska inslag när det kommer till kryddor och smaker.
Ankbröst med plommonsås

Vintips till receptet

  • Pour Toi  Pinot Noir

    Pour Toi Pinot Noir

    frankrikeFrankrike
    750 ml
    13%

    Plommonsåsens naturliga sötma behöver ett vin med friskhet och syra för att inte kännas för tung. Här gör den pigga Pinot Noiren jobbet genom att balansera de söta och kryddiga inslagen i rätten. Den lätta fattonen adderar en subtil kryddighet som gifter sig väl med rättens smaker, medan de solmogna bären skapar en frisk och elegant helhet.

Ingredienser för 4 personer

Anka

4 st
Ankbröst
2 msk
Five Spice
Asiatisk kryddblandning
Salt och svartpeppar

Plommonsås

1 st
Rödlök
2 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Finriven ingefära
8 st
Torkade plommon
5 msk
Soja
2 dl
Vatten
1 msk
Balsamvinäger
2 msk
Socker
Salt och svartpeppar

Gurksallad

1 st
Gurka
1 msk
Sesamfrön
1 msk
Sesamolja
0.5 msk
Risvinäger
1 msk
Soja
Salt och svartpeppar

Servering

Ris
Inlagd rödlök
Inlagd ingefära
Majonnäs

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Pour Toi  Pinot Noir

    Pour Toi Pinot Noir

    frankrikeFrankrike
    750 ml
    13%

    Plommonsåsens naturliga sötma behöver ett vin med friskhet och syra för att inte kännas för tung. Här gör den pigga Pinot Noiren jobbet genom att balansera de söta och kryddiga inslagen i rätten. Den lätta fattonen adderar en subtil kryddighet som gifter sig väl med rättens smaker, medan de solmogna bären skapar en frisk och elegant helhet.