Ankbröst med portvinssås och potatispuré
40 minuter
Medel
18 ingredienser
Stekt ankbröst med portvinssås och potatispuré bjuds det på den här veckan. Recept hop med ett matchande vintips hittar du här.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Ankbröst
400 g
Ankbröst
Salt & svartpeppar
Sås
1 st
Gul lök
100 g
Champinjoner
3 st
Kvistar timjan
1 msk
Russin
2 dl
Portvin
2 dl
Kalvfond - utspädd
Salt & svartpeppar
Potatispuré
500 g
Mjölig potatis
40 g
Smör
2 dl
Mjölk
Muskotnöt
Salt & vitpeppar
Grönsaker
3 st
Knipplök
3 st
Morötter
Smör
Salt & peppar
Ingredienser för 2 personer
Ankbröst
400 g
Ankbröst
Salt & svartpeppar
Sås
1 st
Gul lök
100 g
Champinjoner
3 st
Kvistar timjan
1 msk
Russin
2 dl
Portvin
2 dl
Kalvfond - utspädd
Salt & svartpeppar
Potatispuré
500 g
Mjölig potatis
40 g
Smör
2 dl
Mjölk
Muskotnöt
Salt & vitpeppar
Grönsaker
3 st
Knipplök
3 st
Morötter
Smör
Salt & peppar
Gör så här
1
Skala och koka potatisen, värm samtidigt mjölk och smör i en kastrull.
2
Skåra ankans fett, salta och stek i en kall panna utan fett. Kör på medelhög värme och låt fettet få smälta på ankan. Ge hela ankan bra yta och vila den sedan i en form. Avsluta i ugnen tills du får en innertemperatur på 58 - 60 grader.
3
Hacka lök, svamp och svetta i samma panna som ankfettet. Ha i timjan, russin, svartpeppar och glasera av stekpannan med portvin. Häll i fond och låt koka samman, sila och red med maizenamjöl om konsistensen är för lös.
4
Dela knipplöken och moroten och smörstek med brynt smör. Salta och peppra.
5
Skiva upp ankan och servera med grönsakerna, pure och såsen runt om. Smaklig måltid