Äppelpaj med vaniljsås

45 minuter
Enkel
15 ingredienser
En av våra mest älskade efterrätter är äppelpaj med hemmagjord vaniljsås. Ett enkelt, smidigt och fantastiskt gott recept.
Äppelpaj med vaniljsås

Vintips till receptet

  • Brännland Iscider  Apple Ice

    Brännland Iscider Apple Ice

    2022
    sverigeSverige
    750 ml
    10%

    Till en klassisk svensk äppelpaj med vaniljsås så väljer vi givetvis ett svenskt sött vin som är gjort på härliga äpplen i Norrland. I vinet får du en hög syra men även mogna röda äpplen, rivet apelsinskal, mandelmassa och honungsmelon. Det har en härlig sötma och en lätt nötighet i sig som kommer passa perfekt ihop med äppelpajen. En riktigt bra kombination för den som vill ha en svensk dessert rakt igenom. 

    219 kr
Ingredienser för 6 personer

Vaniljsås

1 st
Vaniljstång
3 dl
Vispgrädde
1 dl
Mjölk
1 dl
Strösocker
4 st
Äggulor

Äppelpaj

150 g
Smör
5 msk
Strösocker
5 msk
Farinsocker
2 tsk
Havssalt
1 dl
Havregryn
1.5 dl
Vetemjöl
350 g
Äpplen
0.5 st
Citron
4 msk
Socker
2 msk
Kanel

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Brännland Iscider  Apple Ice

    Brännland Iscider Apple Ice

    2022
    sverigeSverige
    750 ml
    10%

    Till en klassisk svensk äppelpaj med vaniljsås så väljer vi givetvis ett svenskt sött vin som är gjort på härliga äpplen i Norrland. I vinet får du en hög syra men även mogna röda äpplen, rivet apelsinskal, mandelmassa och honungsmelon. Det har en härlig sötma och en lätt nötighet i sig som kommer passa perfekt ihop med äppelpajen. En riktigt bra kombination för den som vill ha en svensk dessert rakt igenom. 

    219 kr