Asiatisk biffsallad på flankstek med soja och fisksås

40 minuter
Medel
16 ingredienser
Recept på asiatisk biffsallad på flankstek med soja och fisksås som passar utmärkt på sommaren när man blir sugen på en matig sallad.
Asiatisk biffsallad på flankstek med soja och fisksås
Ingredienser för 4 personer

Sallad

500 g
Flankstek
0.5 st
Rödkålshuvud
2 st
Morötter
3 st
Salladslök
2 st
Hjärtsallad
1 förp
Böngroddar
1 förp
Jordnötter

Dressing

4 msk
Soja
2 st
Vitlöksklyftor
1 tsk
Fisksås
1 tsk
Ostronsås
1 st
Lime
(juice)
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Socker
1 tsk
Maizenamjöl
1 tsk
Sesamfrön

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Villa Dauga

    Villa Dauga

    2022
    spanienSpanien
    750 ml
    12.5%

    Vin till asiatisk biffsallad på flankstek

    Är det bara riesling som passar till asiatiska smaker? Långt ifrån. Vi i Sverige har ibland en ganska bestämd bild över vilka viner som passar till vilken typ av mat, men istället borde vi experimentera mer med dryck och mat. I det här fallet till exempel väljer vi en superfräsch, fruktig och god Albariño med en viss sälta i sig. Det är gröna päron, gröna äpplen, mineralitet, sälta och en rejäl klick citrus i vinet. Det har ett fräscht citrusgrepp som höjer syran och gör att det passar magiskt bra med de asiatiska smakerna. En perfekt kombination för den som vill och vågar tänka utanför ramen.
     

    119 kr