Asiatisk biffsallad på flankstek med soja och fisksås
40 minuter
Medel
16 ingredienser
Recept på asiatisk biffsallad på flankstek med soja och fisksås som passar utmärkt på sommaren när man blir sugen på en matig sallad.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Sallad
500 g
Flankstek
0.5 st
Rödkålshuvud
2 st
Morötter
3 st
Salladslök
2 st
Hjärtsallad
1 förp
Böngroddar
1 förp
Jordnötter
Dressing
4 msk
Soja
2 st
Vitlöksklyftor
1 tsk
Fisksås
1 tsk
Ostronsås
1 st
Lime
(juice)
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Socker
1 tsk
Maizenamjöl
1 tsk
Sesamfrön
Ingredienser för 4 personer
Sallad
500 g
Flankstek
0.5 st
Rödkålshuvud
2 st
Morötter
3 st
Salladslök
2 st
Hjärtsallad
1 förp
Böngroddar
1 förp
Jordnötter
Dressing
4 msk
Soja
2 st
Vitlöksklyftor
1 tsk
Fisksås
1 tsk
Ostronsås
1 st
Lime
(juice)
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Socker
1 tsk
Maizenamjöl
1 tsk
Sesamfrön
Gör så här
1
Krydda flanksteken ordentligt på båda sidor. Stek sedan på hög värme tills du får fin yta. Låt ligga och vila någon minut och avsluta sedan i ugnen tills den når 52 grader.
2
Riv vitlöken och blanda ihop med resterande ingredienser till dressingen.
3
Hacka upp grönsakerna fint och lägg på ett fat. Hacka även ner jordnötterna så dem blir lite mindre.
4
Ta ut köttet och skär emot fibrerna. Lägg sedan dressingen i en varm stekpanna och lägg ner köttbitarna. Täck allt kött med dressing och servera sedan ovanpå salladen. Toppa med jordnötter, salladslök och sesamfrön. Smaklig måltid!