Asiatisk råbiff med inlagda senapsfrön och vitlöksmajonnäs
30 minuter
Enkel
20 ingredienser
Nu är det snart dags för nyårsmiddagen, jag väljer att dra in dem asiatiska smakerna i min förrätt. En råbiff som jag smaksätter med krispig chiliolja, sesamolja, soja och mirin. Prova göra det som en förrätt eller gör den lite större och servera som huvudrätt.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Råbiff
350 g
Innanlår
Går även med filé
1 tsk
Krispig chiliolja
2 msk
Soja
1 tsk
Mirin
1 msk
Sesamolja
1 st
Schalottenlök
Salt och svartpeppar
Vitlöksmajonnäs
1 st
Ägg
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Risvinäger
2.5 dl
Rapsolja
1 st
Vitlök
finriven
Salt och svartpeppar
Inlagda senapsfrön
30 g
Gula senapsfrön
0.5 dl
Ättika
1 dl
Socker
1.5 dl
Vatten
Servering
2 st
Rispapper
1 st
Salladslök
1 kruka
Koriander
Ingredienser för 4 personer
Råbiff
350 g
Innanlår
Går även med filé
1 tsk
Krispig chiliolja
2 msk
Soja
1 tsk
Mirin
1 msk
Sesamolja
1 st
Schalottenlök
Salt och svartpeppar
Vitlöksmajonnäs
1 st
Ägg
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Risvinäger
2.5 dl
Rapsolja
1 st
Vitlök
finriven
Salt och svartpeppar
Inlagda senapsfrön
30 g
Gula senapsfrön
0.5 dl
Ättika
1 dl
Socker
1.5 dl
Vatten
Servering
2 st
Rispapper
1 st
Salladslök
1 kruka
Koriander
Gör så här
Så gör du
1
1. Börja med att koka ihop lagen till senapsfröna, slå sedan den varma lagen över fröna i en skål och låt stå och svalna.
2
2. Finhacka köttet i små kuber. I en skål blandar du ihop chiliolja, soja, mirin, sesamolja och finhackad schalottenlök. Smaka upp med salt och svartpeppar.
3
3. Mixa ihop ägg, dijon, risvinäger, rapsolja och finriven vitlök med en stavmixer tills allt gott ihop till en majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
4
4. Dela rispapperna i fyra delar och fritera i lite olja i några sekunder tills dem fluffat upp sig. Finhacka salladslöken och plocka bladen på koriandern. Servera köttet med tillbehören, smaklig måltid!