Asiatisk råbiff med inlagda senapsfrön och vitlöksmajonnäs
30 minuter
Enkel
20 ingredienser
Nu är det snart dags för nyårsmiddagen, jag väljer att dra in dem asiatiska smakerna i min förrätt. En råbiff som jag smaksätter med krispig chiliolja, sesamolja, soja och mirin. Prova göra det som en förrätt eller gör den lite större och servera som huvudrätt.
![Asiatisk råbiff med inlagda senapsfrön och vitlöksmajonnäs](https://img.32b23e.net/vinbanken/2024_01_asistiskrabiff_b9308f204f.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Råbiff
350 g
Innanlår
Går även med filé
1 tsk
Krispig chiliolja
2 msk
Soja
1 tsk
Mirin
1 msk
Sesamolja
1 st
Schalottenlök
Salt och svartpeppar
Vitlöksmajonnäs
1 st
Ägg
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Risvinäger
2.5 dl
Rapsolja
1 st
Vitlök
finriven
Salt och svartpeppar
Inlagda senapsfrön
30 g
Gula senapsfrön
0.5 dl
Ättika
1 dl
Socker
1.5 dl
Vatten
Servering
2 st
Rispapper
1 st
Salladslök
1 kruka
Koriander
Ingredienser för 4 personer
Råbiff
350 g
Innanlår
Går även med filé
1 tsk
Krispig chiliolja
2 msk
Soja
1 tsk
Mirin
1 msk
Sesamolja
1 st
Schalottenlök
Salt och svartpeppar
Vitlöksmajonnäs
1 st
Ägg
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Risvinäger
2.5 dl
Rapsolja
1 st
Vitlök
finriven
Salt och svartpeppar
Inlagda senapsfrön
30 g
Gula senapsfrön
0.5 dl
Ättika
1 dl
Socker
1.5 dl
Vatten
Servering
2 st
Rispapper
1 st
Salladslök
1 kruka
Koriander
Gör så här
Så gör du
1
1. Börja med att koka ihop lagen till senapsfröna, slå sedan den varma lagen över fröna i en skål och låt stå och svalna.
2
2. Finhacka köttet i små kuber. I en skål blandar du ihop chiliolja, soja, mirin, sesamolja och finhackad schalottenlök. Smaka upp med salt och svartpeppar.
3
3. Mixa ihop ägg, dijon, risvinäger, rapsolja och finriven vitlök med en stavmixer tills allt gott ihop till en majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
4
4. Dela rispapperna i fyra delar och fritera i lite olja i några sekunder tills dem fluffat upp sig. Finhacka salladslöken och plocka bladen på koriandern. Servera köttet med tillbehören, smaklig måltid!