Baba ghanouj – auberginröra
45 minuter
Medel
9 ingredienser
Det här receptet på baba ghanouj är det kryddigare av dagens två förslag och det med mer smak av Orienten. För mig är den orientaliska smaken förknippad med spiskummin.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
3 st
Auberginer
1 dl
Olivolja
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Röd chili
1 kruka
Mynta
1 tsk
Spiskummin
1 msk
Tahini
(sesampasta, kan uteslutas)
Salt och svartpeppar
1 st
Citron
(zest)
Ingredienser för 4 personer
3 st
Auberginer
1 dl
Olivolja
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Röd chili
1 kruka
Mynta
1 tsk
Spiskummin
1 msk
Tahini
(sesampasta, kan uteslutas)
Salt och svartpeppar
1 st
Citron
(zest)
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175°C.
2
Skär av stjälkänden på auberginerna, dela dem på längden och skär skåror i köttet. Lägg dem på en plåt med skalet nedåt och ringla över drygt hälften av olivoljan. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 30 minuter.
3
Skala och grovhacka vitlöken. Dela chilin på längden, kärna ur och grovhacka den. Plocka myntabladen
4
Gröp ur aubergineköttet med en sked, mixa aubergine med vitlök, chili, mynta, spiskummin och tahini. Rör eventuellt ner resten av oljan om röran är för fast.
5
Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft. Servera med varmt pitabröd.