Biff med bearnaise, rostad potatis och tomatsallad

40 minuter
Medel
29 ingredienser
Biff med bearnaise, rostad potatis och tomatsallad är en oerhört enkelt lätt att laga som passar till olika tillfällen.
Biff med bearnaise, rostad potatis och tomatsallad

Vintips till receptet

  • Finca Almendral

    Finca Almendral

    Gran Reserva, 2018
    spanienSpanien
    750 ml
    13.5%

    Kombinationen av en strukturerad Rioja Gran Reserva och biff med bearnaise är gastronomisk logik. Det är svårt att hitta en lika självklar vin- och matmatchning. Finca Almendral Gran Reserva 2018 har mörk frukt, kryddor, lakrits och en elegant fatton som speglar bearnaisens smörighet och örter. Tanninerna binder upp köttets protein och gör både biffen och vinet mjukare och mer nyanserade. Vinets syra och lätta pepprighet skär genom fetman, medan rostad potatis och jordärtskocka speglar vinets rostade toner. Tomatsalladens syrlighet förstärker vinets fräschör. En tidlös kombination där rätt och vin förstärker varandra punkt för punkt. Helt enkelt en perfekt helgmiddag!

    109 kr
Ingredienser för 2 personer

Kött

300 g
Biff
(entrecote/ryggbiff)
Smör
Rosmarin
Vitlök
Salt & Peppar

Sås

250 g
Smält smör
2 st
Äggulor
Gräslök - finhackad
(valfritt)
Dragon - finhackad
Persilja - finhackad
Worcestersås
Cayennepeppar
Salt & svartpeppar

Reduktionen

1 st
Schalottenlök - finhackad
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Vatten
0.5
Kruka färsk dragon
Stjälkar från persilja

Tomatsallad

130 g
Små tomater
1 st
Rödlök
1 st
Paket fetaost
Rödvinsvinäger
Olivolja
Salt & peppar

Potatis

200 g
Potatis
100 g
Jordärtskocka
Rosmarin
Olivolja
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Finca Almendral

    Finca Almendral

    Gran Reserva, 2018
    spanienSpanien
    750 ml
    13.5%

    Kombinationen av en strukturerad Rioja Gran Reserva och biff med bearnaise är gastronomisk logik. Det är svårt att hitta en lika självklar vin- och matmatchning. Finca Almendral Gran Reserva 2018 har mörk frukt, kryddor, lakrits och en elegant fatton som speglar bearnaisens smörighet och örter. Tanninerna binder upp köttets protein och gör både biffen och vinet mjukare och mer nyanserade. Vinets syra och lätta pepprighet skär genom fetman, medan rostad potatis och jordärtskocka speglar vinets rostade toner. Tomatsalladens syrlighet förstärker vinets fräschör. En tidlös kombination där rätt och vin förstärker varandra punkt för punkt. Helt enkelt en perfekt helgmiddag!

    109 kr