Biff tataki med teriyaki

45 minuter
Enkel
19 ingredienser
En enkel och god rätt som kan serveras som smårätt eller en förrätt. Jag gör min på en bit kött som heter rostas, det funkar lika bra med ryggbiff eller filé. Skulle du inte gilla kött så kan man även göra det på en bit tonfisk.
Biff tataki med teriyaki

Vintips till receptet

  • Muscadet Sèvre et Maine

    Muscadet Sèvre et Maine

    sur lie, 2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12%

    Vin till asiatisk mat rent generellt går ofta åt det vita hållet, och det beror väldigt mycket på syrligheten som rätterna ofta innehåller. Det här är inget undantag utan här har vi en rätt som är syrlig men ändå frisk och fräsch. Trots att det är rött kött så väljer vi ett friskt och härligt fruktigt vitt vin från västra Frankrike. I vinet kommer du få lätta tropiska toner, mycket gröna äpplen och ett härligt citrusavslut. 

Ingredienser för 4 personer

Kött

600 g
Rostas
30 g
Smör
Salt och svartpeppar

Teriyakisås

1 st
Vitlöksklyfta
1 msk
Ingefära
färsk
1 dl
Japansk soja
1 dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1 msk
Risvinäger
1 msk
Majsstärkelse

Inlagda grönsaker

1 st
Kålröt
liten
1 st
Schalottenlök
1 st
Fänkål
3 msk
Ättika
5 msk
Socker
Vatten

Servering

2 st
Salladslökar
50 g
Jordnötter
Sesamfrön

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Muscadet Sèvre et Maine

    Muscadet Sèvre et Maine

    sur lie, 2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12%

    Vin till asiatisk mat rent generellt går ofta åt det vita hållet, och det beror väldigt mycket på syrligheten som rätterna ofta innehåller. Det här är inget undantag utan här har vi en rätt som är syrlig men ändå frisk och fräsch. Trots att det är rött kött så väljer vi ett friskt och härligt fruktigt vitt vin från västra Frankrike. I vinet kommer du få lätta tropiska toner, mycket gröna äpplen och ett härligt citrusavslut.