Bisque på skaldjursfond - toppad med räkor

30 minuter
Medel
13 ingredienser
Recept på en bisque som är gjord på egen skaldjursfond som vi sedan väljer att toppa med räkor och fänkålsgrädde. Ett värmande och lyxigt recept.
Bisque på skaldjursfond - toppad med räkor

Vintips till receptet

  • Palmer & Co Vintage Brut

    Palmer & Co Vintage Brut

    2016
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12%

    En lite tyngre champagne som passar utomordentligt bra med den här lite fetare men ändå fräscha rätten. Här får vi en soppa med massvis av smak av fänkål och citron, och vad passar då inte bättre än att servera det med en champagne som bjuder på lätt utvecklade toner av gula äpplen som drar lite åt det röda hållet. Här finns även briochebröd, smörblommor, färska örter, rostade mandlar, fransk nougat, lime och en liten diskret sälta i slutet. Alla dessa komponenter ihop skapar en härligt elegant champagne som passar perfekt till den här rätten. 

    499 kr
Ingredienser för 4 personer

Bisque

8 dl
Skaldjursbuljong
Antingen egen eller köpt
4 dl
Vispgrädde
1 krm
Cayennepeppar
20 g
Smör
1.5 dl
Champagne

Fänkålsgrädde

2 dl
Vispgrädde
0.5 st
Fänkål
krm
Salt

Servering

0.5 st
Fänkål
Tunt skivad
1 msk
Citronsaft
2 msk
Hackad dill
krm
Salt
5 dl
Skalade räkor

Vintips till receptet

  • Palmer & Co Vintage Brut

    Palmer & Co Vintage Brut

    2016
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12%

    En lite tyngre champagne som passar utomordentligt bra med den här lite fetare men ändå fräscha rätten. Här får vi en soppa med massvis av smak av fänkål och citron, och vad passar då inte bättre än att servera det med en champagne som bjuder på lätt utvecklade toner av gula äpplen som drar lite åt det röda hållet. Här finns även briochebröd, smörblommor, färska örter, rostade mandlar, fransk nougat, lime och en liten diskret sälta i slutet. Alla dessa komponenter ihop skapar en härligt elegant champagne som passar perfekt till den här rätten. 

    499 kr