Öjebyröra på rågbröd

20 minuter
Enkel
13 ingredienser
Recept på öjebyröra där man till skillnad från en skagenröra använder sig av kräftor och västerbottenost istället. Perfekt som förrätt eller snacks.
Öjebyröra på rågbröd

Vintips till receptet

  • Von Winning Leopold Riesling

    Von Winning Leopold Riesling

    2023
    tysklandTyskland
    2000 ml
    12%

    Västerbottenost och kräftor? Det är inte den lättaste kombon. Men just därför briljerar Leopold Riesling 2024 från Von Winning. Rieslingens syra är nyckeln - den möter ostens sälta och krämiga textur och får rätten att kännas lättare och friskare. Kräftorna får sällskap av vinets fruktiga toner av lime och persika, medan citron och löjrom plockar fram vinets eleganta mineralitet. Det är som om vin och mat pratar samma språk: friskt, havsnära och med en touch av lyx. Perfekt som förrätt.

    249 kr
Ingredienser för 4 personer

Öjebyröra

500 g
Kräftstjärtar
100 g
Västerbottenost
1 dl
Majonnäs
1 st
Citron
1 st
Schalottenlök
Salt och svartpeppar

Majonnäs

1 st
Ägg
2 dl
Rapsolja
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Vitvinsvinäger

Servering

1 st
Gräslök
Knippe
1 st
Liten burk löjrom
Rågbröd

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Von Winning Leopold Riesling

    Von Winning Leopold Riesling

    2023
    tysklandTyskland
    2000 ml
    12%

    Västerbottenost och kräftor? Det är inte den lättaste kombon. Men just därför briljerar Leopold Riesling 2024 från Von Winning. Rieslingens syra är nyckeln - den möter ostens sälta och krämiga textur och får rätten att kännas lättare och friskare. Kräftorna får sällskap av vinets fruktiga toner av lime och persika, medan citron och löjrom plockar fram vinets eleganta mineralitet. Det är som om vin och mat pratar samma språk: friskt, havsnära och med en touch av lyx. Perfekt som förrätt.

    249 kr