Öjebyröra på rågbröd

20 minuter
Enkel
13 ingredienser
Recept på öjebyröra där man till skillnad från en skagenröra använder sig av kräftor och västerbottenost istället. Perfekt som förrätt eller snacks.
Öjebyröra på rågbröd

Vintips till receptet

  • Solosole

    Solosole

    Vermentino, 2023
    italienItalien
    750 ml
    14%

    Till Toast Skagen rekommenderar vi ofta en lite fylligare champagne, men i just det här fallet där vi har en kräftstjärtar och västerbottenost i fokus så faller vårt val faktiskt på en vermentino. Ett fruktigt och örtigt vin med spänstig frisk frukt där persikan, de nyplockade örterna, basilikan, passionsfrukten, fläderblommorna och mineraliteten kommer fram. Piggt, friskt och läskande rakt igenom. Ett riktigt bra val om du vill upptäcka vad Toscana går för när det kommer till vitt vin. Syran och den lilla fylligheten kommer passa utmärkt med de intensiva smakerna i rätten. 

    199 kr
Ingredienser för 4 personer

Öjebyröra

500 g
Kräftstjärtar
100 g
Västerbottenost
1 dl
Majonnäs
1 st
Citron
1 st
Schalottenlök
Salt och svartpeppar

Majonnäs

1 st
Ägg
2 dl
Rapsolja
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Vitvinsvinäger

Servering

1 st
Gräslök
Knippe
1 st
Liten burk löjrom
Rågbröd

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Solosole

    Solosole

    Vermentino, 2023
    italienItalien
    750 ml
    14%

    Till Toast Skagen rekommenderar vi ofta en lite fylligare champagne, men i just det här fallet där vi har en kräftstjärtar och västerbottenost i fokus så faller vårt val faktiskt på en vermentino. Ett fruktigt och örtigt vin med spänstig frisk frukt där persikan, de nyplockade örterna, basilikan, passionsfrukten, fläderblommorna och mineraliteten kommer fram. Piggt, friskt och läskande rakt igenom. Ett riktigt bra val om du vill upptäcka vad Toscana går för när det kommer till vitt vin. Syran och den lilla fylligheten kommer passa utmärkt med de intensiva smakerna i rätten. 

    199 kr