Kräftrolls

20 minuter
Enkel
17 ingredienser
Lobsterroll är en klassisk amerikansk rätt gjord på hummerkött, i detta recept har jag gjort om det fast med svenska kräftor. Skulle du vilja lägga i andra skaldjur skulle även det funka.
Kräftrolls
Ingredienser för 4 personer

Kräftröra

350 g
Kräftstjärtar
1 st
Blekselleri
Stjälk
1 st
Äpple
1 msk
Finkorning rom
5 st
Tabasco
stänk
0.5 st
Citron
Juice av citron
2 dl
Majonnäs
Salt och svartpeppar

Majonnäs

1 st
Ägg
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Vitvinsvinäger
2 dl
Rapsolja

Servering

4 st
Korvbröd
Brioche
20 g
Smör
1 st
Bladsallad
Påse
Gräslök
Sesamfrön

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Diebolt-Vallois Tradition

    Diebolt-Vallois Tradition

    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12.5%

    Diebolt-Vallois Tradition är en av få champagner från Diebolt-Vallois som inte enbart innehåller chardonnay. Här får vi även en stor dos pinot noir och en liten dos meunier. Rolig kuriosa är att det här var champagnen som serverades på Prins Carl-Philips och Prinsessan Sofias bröllop. Här får vi en elegant och fräsch champagne som bjuder på tydliga toner av gröna äpplen, nektarin, briochebröd, hasselnötter, en gnutta fläder och en syra som drar åt grapehållet. Det är väldigt välgjort, charmigt och extremt prisvärt. För under 400 kronor är detta ett lysande val. Orsaken till att vi matchar den med kräftrolls är för att det ändå finns en tydlig tyngd från jästfällningen, och den här tyngden kommer passa utmärkt med tyngden som finns i rätten. Även den höga men balanserade syran kommer passa bra med de feta tonerna i rätten. 

    399 kr