Bläckfiskpasta med smak av rosmarin och chili
25 minuter
Medel
12 ingredienser
Recept på bläckfiskpasta med smak av rosmarin och chili. En oerhört smakrik och rolig rätt där råvaran bläckfisk är i fokus.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
500 g
Pasta fettuccine
300 g
Bläckfiskringar
3 st
Rosmarinkvistar
100 g
Små tomater
1 st
Schalottenlök
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Röd chili
25 g
Smör
1 st
Citron
(zest)
2 msk
Kapris
1 dl
Vitt vin
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
500 g
Pasta fettuccine
300 g
Bläckfiskringar
3 st
Rosmarinkvistar
100 g
Små tomater
1 st
Schalottenlök
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Röd chili
25 g
Smör
1 st
Citron
(zest)
2 msk
Kapris
1 dl
Vitt vin
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att finhacka schalottenlök, vitlök, chili och dela ner tomaterna. Koka upp en stor gryta med lättsaltat vatten.
2
Fräs schalottenlök, vitlök, chili, kapris och tomater i en stor stekpanna med lite smör. När det mjuknat går du i med bläckfisken samt tre kvistar rosmarin.
3
Koka pastan enligt förpackningen. Gå ner med vitt vin i stekpannan och smaka av med citronzest, salt och svartpeppar.
4
Gå ner med pastan när den är al dente, slunga ihop med lite av pastavattnet. Försök få in så mycket luft som möjligt så såsen blir krämig. Servera, Smaklig måltid!