Bläckfiskpasta med smak av rosmarin och chili

25 minuter
Medel
12 ingredienser
Recept på bläckfiskpasta med smak av rosmarin och chili. En oerhört smakrik och rolig rätt där råvaran bläckfisk är i fokus.
Bläckfiskpasta med smak av rosmarin och chili
Ingredienser för 4 personer
500 g
Pasta fettuccine
300 g
Bläckfiskringar
3 st
Rosmarinkvistar
100 g
Små tomater
1 st
Schalottenlök
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Röd chili
25 g
Smör
1 st
Citron
(zest)
2 msk
Kapris
1 dl
Vitt vin
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Crudo  Catarratto Zibibbo

    Crudo Catarratto Zibibbo

    2023
    italienItalien
    3000 ml
    12.5%

    Vin till bläckfiskpasta med smak av rosmarin och chili


    När vi har en bläckfiskrätt så måste vi såklart även ha med bläckfiskvinet Crudo. Ihop med den smakrika bläckfiskpastan där vi även får en liten hetta från chilin så kommer det här vinet passa riktigt bra. Du känner kanske igen vinet med tanke på att det finns en känd flaska med samma etikett. Det här är samma vin men i en trelitersbox. I vinet kommer du få de där tonerna som vi i Sverige lärt oss att uppskatta. Det är en hel del päron, en hel del fläder, persika och citrus. Det är ett fräscht vin med en liten sötma som passar riktigt bra till den här rätten där vi som sagt har en hetta. Samtidigt kommer örtigheten i vinet gifta sig fint med rosmarinsmaken i pastan. En rolig och trevlig mat- och vinkombo.

    234 kr