Blancherad sparris med hollandaisesås, mandlar och tångrom

25 minuter
Svår
14 ingredienser
Recept på blancheras sparris med hollandaisesås. I receptet har vi med både gröna och vita sparrisar för att kombinera smakerna.
Blancherad sparris med hollandaisesås, mandlar och tångrom
Ingredienser för 4 personer

Sparris

250 g
Vit sparris
250 g
Grön sparris
1 st
Citron
1 msk
Salt
0.5 msk
Socker
1 l
Vatten

Hollandaisesås

450 g
Smör
3 st
Äggulor
0.5 st
Citron
(juice)
1 tsk
Cayennepeppar
Salt & svartpeppar

Tilbehör

50 g
Sötmandel
100 g
Smörgåskrasse
70 g
Tångrom

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Mulderbosch Single Vineyard Blanc Block W

    Mulderbosch Single Vineyard Blanc Block W

    2019
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    12%

    Vin till sparris med hollandaisesås


    En fantastiskt välgjord chenin blanc som visar vilken potential druvan har. I doften får man gula äpplen, ananas, färska örter, vitpeppar och en hint av smör. Ett fylligt och energirikt vin med en imponerande syra och längd. Smaken bjuder på en kombination av gula äpplen, tropiska inslag av ananas, vitpeppar, färska örter, lite smör och citrus. Ihop med sparrisen och den härligt krämiga och syrliga såsen kommer det här vinet passa alldeles utmärkt och visa hur en riktigt bra mat- och vinmatchning ska se ut.

    259 kr