Blancherad sparris med hollandaisesås, mandlar och tångrom
25 minuter
Svår
14 ingredienser
Recept på blancheras sparris med hollandaisesås. I receptet har vi med både gröna och vita sparrisar för att kombinera smakerna.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Sparris
250 g
Vit sparris
250 g
Grön sparris
1 st
Citron
1 msk
Salt
0.5 msk
Socker
1 l
Vatten
Hollandaisesås
450 g
Smör
3 st
Äggulor
0.5 st
Citron
(juice)
1 tsk
Cayennepeppar
Salt & svartpeppar
Tilbehör
50 g
Sötmandel
100 g
Smörgåskrasse
70 g
Tångrom
Ingredienser för 4 personer
Sparris
250 g
Vit sparris
250 g
Grön sparris
1 st
Citron
1 msk
Salt
0.5 msk
Socker
1 l
Vatten
Hollandaisesås
450 g
Smör
3 st
Äggulor
0.5 st
Citron
(juice)
1 tsk
Cayennepeppar
Salt & svartpeppar
Tilbehör
50 g
Sötmandel
100 g
Smörgåskrasse
70 g
Tångrom
Gör så här
1
Börja med att smälta smöret, gör det på låg värme och låt vasslen separera sig från smöret.
2
Skala sparrisen och skär av änderna. Sätt vatten på kokning tillsammans med socker, salt och citron. Låt sparris koka upp snabbt och ställ sedan åt sidan och låt suga åt sig smakerna.
3
Vispa äggulor, citron och lite vatten på medelvärme tills ett skum bildats. Montera sedan ner smöret i en tunn stråle tills du får en krämig sås. Smaksätt med cayennepeppar,salt och vitpeppar.
4
Servera sparrisen på en tallrik tillsammans med rikligt med sås. Toppa med krossade mandlar, smörgåskrasse och tångrom. Smaklig måltid!