Boeuf bourguignon med potatispuré

300 minuter
Svår
24 ingredienser
En fransk mustig gryta med mycket rödvin och örter. En perfekt rätt att bjuda antingen vännerna på eller om man känner för att lyxa till vardagsmaten. Välj att koka den över dagen eller ställ den i ugnen över natten så är det mör och god till dagen efter.
Boeuf bourguignon med potatispuré

Vintips till receptet

  • Château de la Liquière Faugères

    Château de la Liquière Faugères

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    Ett vin som aldrig gör en besviken. En snyggt kraftpaket gjord på en typisk blandning av sydfranska druvor. Intensivt, kraftigt och härligt djupt med massvis av mörk frukt, mörka plommon, choklad, mörka körsbär, vanilj och ett kn ippe färska örter. Otroligt välgjort och helt otroligt till den här mustiga grytan med sin köttiga och örtiga karaktär. 

    179 kr
Ingredienser för 6 personer

Köttgryta

1 kg
Högrev
2 st
Gullök
4 st
Vitlöksklyftor
4 st
Morötter
2 msk
Smör
2 msk
Tomatpuré
5 dl
Rött vin
2 dl
Vatten
0.5 dl
Oxfond
koncentrerad
2 st
Lagerblad
1 kruka
Timjan
3 st
Rosmarin
Kvistar
Salt och svartpeppar
250 g
Smålökar
250 g
Champinjoner
200 g
Rökt fläsk

Potatispuré

1 kg
Mjölig potatis
3 msk
Smör
1 dl
Mjölk
1 dl
Vispgrädde
Muskotnöt
riven
Salt och svartpeppar

Servering

Finhackad gräslök
Saltgurka

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Château de la Liquière Faugères

    Château de la Liquière Faugères

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    Ett vin som aldrig gör en besviken. En snyggt kraftpaket gjord på en typisk blandning av sydfranska druvor. Intensivt, kraftigt och härligt djupt med massvis av mörk frukt, mörka plommon, choklad, mörka körsbär, vanilj och ett kn ippe färska örter. Otroligt välgjort och helt otroligt till den här mustiga grytan med sin köttiga och örtiga karaktär. 

    179 kr