Boeuf bourguignon med potatispuré

300 minuter
Svår
24 ingredienser
En fransk mustig gryta med mycket rödvin och örter. En perfekt rätt att bjuda antingen vännerna på eller om man känner för att lyxa till vardagsmaten. Välj att koka den över dagen eller ställ den i ugnen över natten så är det mör och god till dagen efter.
Boeuf bourguignon med potatispuré
Ingredienser för 6 personer

Köttgryta

1 kg
Högrev
2 st
Gullök
4 st
Vitlöksklyftor
4 st
Morötter
2 msk
Smör
2 msk
Tomatpuré
5 dl
Rött vin
2 dl
Vatten
0.5 dl
Oxfond
koncentrerad
2 st
Lagerblad
1 kruka
Timjan
3 st
Rosmarin
Kvistar
Salt och svartpeppar
250 g
Smålökar
250 g
Champinjoner
200 g
Rökt fläsk

Potatispuré

1 kg
Mjölig potatis
3 msk
Smör
1 dl
Mjölk
1 dl
Vispgrädde
Muskotnöt
riven
Salt och svartpeppar

Servering

Finhackad gräslök
Saltgurka

Se hur man lagar receptet