Boeuf bourguignon med potatispuré

300 minuter
Svår
24 ingredienser
En fransk mustig gryta med mycket rödvin och örter. En perfekt rätt att bjuda antingen vännerna på eller om man känner för att lyxa till vardagsmaten. Välj att koka den över dagen eller ställ den i ugnen över natten så är det mör och god till dagen efter.
Boeuf bourguignon med potatispuré

Vintips till receptet

  • Casteloro

    Casteloro

    Vino Rosso
    italienItalien
    3000 ml
    13.5%

    Boeuf Bourguignon är matlagning när den är som bäst - långkok som fyller köket med dofter av vin, lök och örter. Till detta behövs ett vin som kan hålla jämna steg med mustigheten utan att ta över. Casteloro Vino Rosso är just det: fylligt, mjukt och kryddigt med en syra som fräschar upp mellan tuggorna. Tillsammans skapas en varm, inbjudande helhetsupplevelse - perfekt att dela med vänner eller när man vill sätta guldkant på helgen.

    199 kr
Ingredienser för 6 personer

Köttgryta

1 kg
Högrev
2 st
Gullök
4 st
Vitlöksklyftor
4 st
Morötter
2 msk
Smör
2 msk
Tomatpuré
5 dl
Rött vin
2 dl
Vatten
0.5 dl
Oxfond
koncentrerad
2 st
Lagerblad
1 kruka
Timjan
3 st
Rosmarin
Kvistar
Salt och svartpeppar
250 g
Smålökar
250 g
Champinjoner
200 g
Rökt fläsk

Potatispuré

1 kg
Mjölig potatis
3 msk
Smör
1 dl
Mjölk
1 dl
Vispgrädde
Muskotnöt
riven
Salt och svartpeppar

Servering

Finhackad gräslök
Saltgurka

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Casteloro

    Casteloro

    Vino Rosso
    italienItalien
    3000 ml
    13.5%

    Boeuf Bourguignon är matlagning när den är som bäst - långkok som fyller köket med dofter av vin, lök och örter. Till detta behövs ett vin som kan hålla jämna steg med mustigheten utan att ta över. Casteloro Vino Rosso är just det: fylligt, mjukt och kryddigt med en syra som fräschar upp mellan tuggorna. Tillsammans skapas en varm, inbjudande helhetsupplevelse - perfekt att dela med vänner eller när man vill sätta guldkant på helgen.

    199 kr