Bönchili med nachos, crème fraiche och koriander

40 minuter
Medel
19 ingredienser
Vanlig chiligryta gjord med högrev i all ära, men denna vegetariska med kidneybönor och svarta bönor är steget bättre.
Bönchili med nachos, crème fraiche och koriander
Ingredienser för 4 personer

Bönchili

1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Röd chili
1 st
Morot
2 st
Blekselleri
Stjälkar
2 msk
Tomatpuré
1 st
Burk små hela tomater
2 dl
Vatten
350 g
Svarta bönor
350 g
Kidneybönor
1 msk
Torkad oregano
1 msk
Torkad timjan
1 msk
Spiskummin
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Kakao
Salt och svartpeppar

Servering

1 st
Påse lättsaltade nachochips
2 dl
Creme fraiche
1 kruka
Koriander

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Mezzacorona Pinot Nero

    Mezzacorona Pinot Nero

    2023
    italienItalien
    750 ml
    13%

    Vin till kryddstark mat är inte alltid det enklaste, men i det här fallet väljer vi ändå ett enkelt, somrigt, bärigt och okomplicerat rött vin. Om man vill vara lite djärv så får man gärna ge sig på den intressanta kombinationen av mousserande vin, förslagsvis en prosecco med liten sötma i sig, ihop med den här rätten. Men vi väljer ändå ett lite lättare rött vin som har tydliga toner av skogshallon, jordgubbar, smultron och en lätt josig ton i sig. Supergott med de intensiva kryddorna i rätten, och en riktigt bra kombination.