Bresaola med tryffel, panko och parmesan

15 minuter
Enkel
13 ingredienser
Recept på en fantastisk förrätt bestående av bresaola och tryffel. Ihop med ett pärlande rött vin höjs rätten.
Bresaola med tryffel, panko och parmesan
Ingredienser för 4 personer
300 g
Breasola
1 dl
Panko
50 g
Smör
(brynt)
10 st
Cornichons
70 g
Rucola
50 g
Parmesan
(flarn)
1 st
Citron
(zest)
Olivolja
Salt & svartpeppar

Tryffelcréme

3 dl
Créme fraiche
1 tsk
Tryffelolja
30 g
Parmesan
(finriven)
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Cleto Chiarli  Lambrusco Organic

    Cleto Chiarli Lambrusco Organic

    italienItalien
    750 ml
    11%

    Vin till bresaola med tryffel


    Vi sitter tryggt i lambrusco-båten som vi gjort ett tag nu. Vid flera tillfällen har vi både lyft och tipsat om lambrusco som ett alldeles utmärkt matvin. Och det finns få saker som en lambrusco di grasparossa passar lika väl till som till en charkbricka. Vi vet att det här inte är en charkbricka, utan enbart bresaola med tryffel, men även i det här fallet så skulle en lambrusco göra susen. Det här vinet har en intensiv lila färg och en härligt pärlande framtoning. I doften är det en bärig blandning av björnbär, blåbär och även lite mogna hallon. Detta är ett lätt vin även om skenet kanske säger något annat. Men till den här ändå relativt enkla rätten så skulle det här bubbliga röda vinet passa fantastiskt väl.

    149 kr