Broccolipasta med pancetta

30 minuter
Enkel
10 ingredienser
Recept på broccolipasta med pancetta där du får det bästa av både Italien och Sverige i en och samma rätt.
Broccolipasta med pancetta
Ingredienser för 4 personer
250 g
Pancetta
500 g
Pasta rigatoni
1 st
Broccolihuvud
(stort)
100 g
Spenat
2 st
Vitlöksklyftor
1 tsk
Chiliflakes
1 st
Citron
(zest och juice)
2 dl
Grädde
50 g
Parmesan
finriven
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Allesverloren  Chenin Blanc

    Allesverloren Chenin Blanc

    2024
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    13%

    Vin till broccolipasta med pancetta


    När man har en pastarätt som består av parmesan, grädde och pancetta så kan det tyckas konstigt att man väljer ett vitt vin. Men i just det här fallet så passar det här chenin blanc-vinet utmärkt. Du kommer få ett fylligt vin med en del fatkaraktär som kommer gifta sig perfekt med de feta inslagen i rätten. Samtidigt kommer du få en fin syra som passar bra till de syrligare inslagen i rätten. Detta är ett fylligt vin gjort på en trendig druva från ett land på frammarsch. Roligt, intressant och väldigt prisvärt.

    119 kr