Bruschetta med ricotta

25 minuter
Enkel
13 ingredienser
Ett recept på en förrätt som passar utmärkt till mingel och som snacks. Det är en italiensk bruschetta med tomatröra och som vi väljer att servera med ricotta.
Bruschetta med ricotta

Vintips till receptet

  • Mezzacorona Pinot Nero

    Mezzacorona Pinot Nero

    2023
    italienItalien
    750 ml
    13%

    Till den här klassiska italienska förrätten så väljer vi ett italienskt lättdrucket och tillgängligt rött vin från Alpernas fot. Det är en pinot nero med ungdomliga och bäriga drag där vi får jordgubbar, syrliga körsbär och en lätt örtighet i slutet. Servera det här vid 14 grader till den här bruschettan som kommer trivas alldeles utmärkt med de bäriga och örtiga tonerna i vinet. Det är lugna tanniner och väldigt fräscha drag. Charmig pinot som funkar utmärkt till italienska förrätter. 

Ingredienser för 4 personer

Tomatröra

400 g
Små mixade tomater
0.5 kruka
Basilika
1 st
Vitlöksklyfta
1 msk
Balsamvinäger
4 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Ricottakräm

250 g
Ricotta
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
Zest från citronen
0.5 st
Citron
Juice från citronen
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar

Servering

Lantbröd

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Mezzacorona Pinot Nero

    Mezzacorona Pinot Nero

    2023
    italienItalien
    750 ml
    13%

    Till den här klassiska italienska förrätten så väljer vi ett italienskt lättdrucket och tillgängligt rött vin från Alpernas fot. Det är en pinot nero med ungdomliga och bäriga drag där vi får jordgubbar, syrliga körsbär och en lätt örtighet i slutet. Servera det här vid 14 grader till den här bruschettan som kommer trivas alldeles utmärkt med de bäriga och örtiga tonerna i vinet. Det är lugna tanniner och väldigt fräscha drag. Charmig pinot som funkar utmärkt till italienska förrätter.