Burrata med honungsstekt nektarin och pistagenötter

25 minuter
Medel
9 ingredienser
Burrata är oerhört trendigt, vilket är lätt att förstå med tanke på hur mycket som går att göra med den krämiga osten.
Burrata med honungsstekt nektarin och pistagenötter

Vintips till receptet

  • Villa Wolf Pinot Noir

    Villa Wolf Pinot Noir

    2022
    tysklandTyskland
    375 ml
    13%

    Det här josiga Pinot Noir-vinet är som gjort för sommartallriken med burrata och honungsstekt nektarin. Den röda frukten - jordgubbar, lingon och skogshallon - speglar sötman i nektarinerna, medan vinets friska syra balanserar den krämiga osten. Pistagenötterna får sällskap av vinets subtila kryddighet, och myntan lyfter hela upplevelsen med en grön friskhet. En sval och sofistikerad smakmatchning.

Ingredienser för 2 personer
2 st
Burrata
4 st
Nektariner
1 st
Kruka mynta
2 msk
Svensk honung
30 g
Pistagenötter
25 g
Smör
1 st
Citron
Småbladssallad
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Villa Wolf Pinot Noir

    Villa Wolf Pinot Noir

    2022
    tysklandTyskland
    375 ml
    13%

    Det här josiga Pinot Noir-vinet är som gjort för sommartallriken med burrata och honungsstekt nektarin. Den röda frukten - jordgubbar, lingon och skogshallon - speglar sötman i nektarinerna, medan vinets friska syra balanserar den krämiga osten. Pistagenötterna får sällskap av vinets subtila kryddighet, och myntan lyfter hela upplevelsen med en grön friskhet. En sval och sofistikerad smakmatchning.