Burrata med honungsstekt nektarin och pistagenötter

25 minuter
Medel
9 ingredienser
Burrata är oerhört trendigt, vilket är lätt att förstå med tanke på hur mycket som går att göra med den krämiga osten.
Burrata med honungsstekt nektarin och pistagenötter
Ingredienser för 2 personer
2 st
Burrata
4 st
Nektariner
1 st
Kruka mynta
2 msk
Svensk honung
30 g
Pistagenötter
25 g
Smör
1 st
Citron
Småbladssallad
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Pietra Di Pinot Grigio

    Pietra Di Pinot Grigio

    2022
    italienItalien
    750 ml
    12.5%

    Vin till burrata med honungsstekt nektarin och pistagenötter

     

    Ett vin med tydliga toner av päron direkt i doften. Här får vi dock även persika och en fin syra. Ihop med just den här specifika burratan så passar det här vinet alldeles utmärkt. Sötman som finns i rätten i form av de honungsstekta nektarinerna kommer gifta sig riktigt fint med de små tonerna av persika som finns i vinet. Dessutom kommer krämigheten i rätten lyftas av den fina syran som finns i vinet. Väldigt mycket vin för pengarna, och dessutom riktigt gott.