Burrata med honungsstekt nektarin och pistagenötter
25 minuter
Medel
9 ingredienser
Burrata är oerhört trendigt, vilket är lätt att förstå med tanke på hur mycket som går att göra med den krämiga osten.

Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
2 st
Burrata
4 st
Nektariner
1 st
Kruka mynta
2 msk
Svensk honung
30 g
Pistagenötter
25 g
Smör
1 st
Citron
Småbladssallad
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
2 st
Burrata
4 st
Nektariner
1 st
Kruka mynta
2 msk
Svensk honung
30 g
Pistagenötter
25 g
Smör
1 st
Citron
Småbladssallad
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att skala pistagenötterna. Hacka dem grovt och rosta dem.
2
Skär nektarinen tunt, eller hyvla dem på en mandolin. Brynt smöret i en stekpanna och tillsätt sedan honung. När det kokat upp så lägg i nektarinerna. Riv över citronzest och pressa i saften.
3
Lägg sallad i botten på en tallrik, sprid nektarinerna runt om och placera burratan i mitten. Skär ett snitt i burratan. Ringla över lite av såsen i stekpannan. Avsluta med pistagenötter, mynta, salt och svartpeppar. Smaklig måltid.