Caesarsallad med kyckling och krispiga krutonger
25 minuter
Enkel
20 ingredienser
Caesarsallad med kyckling och krispiga krutonger är en klassiker som passar såväl till sommaren som till vintern.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
4 st
Kycklingbröst
3 st
Rosmarinkvistar
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Dressing
3 st
Sardellfiléer
1 st
Äggula
1 st
Vitlöksklyfta
1 tsk
Citron
1 tsk
Dijonsenap
0.5 tsk
Worcestershiresås
2 msk
Olivolja
2 dl
Rapsolja
1 dl
Finriven parmesan
Salt & svartpeppar
Krutonger
4 st
Ljust bröd
(skivor)
2 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Servering
2 förp
Romansallad
150 g
Bacon
1 st
Rödlök
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
4 st
Kycklingbröst
3 st
Rosmarinkvistar
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Dressing
3 st
Sardellfiléer
1 st
Äggula
1 st
Vitlöksklyfta
1 tsk
Citron
1 tsk
Dijonsenap
0.5 tsk
Worcestershiresås
2 msk
Olivolja
2 dl
Rapsolja
1 dl
Finriven parmesan
Salt & svartpeppar
Krutonger
4 st
Ljust bröd
(skivor)
2 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Servering
2 förp
Romansallad
150 g
Bacon
1 st
Rödlök
Gör så här
1
Börja med att krydda kycklingen på alla sidor och stek i en het stekpanna. Tillsätt rosmarin och vänd. Lägg åt sidan och avsluta i ugnen på 170 grader.
2
Dela ner brödet i mindre kuber. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och rosta i ugnen på 170 grader. Rör om lite då och då tills dem fått en krispig yta.
3
Strimla ner bacon och stek krispig i en stekpanna.
4
Finhacka sardeller och vitlök tills det blir som en pasta. Vispa ihop med ägg, dijon, citron och tillsätt olja droppvis. Smaka av dressingen med salt, svartpeppar, worcestershiresås samt finriven parmesan.
5
Dela ner romansallad och rödlök och blanda ihop med dressingen, servera på en tallrik. Toppa med krutonger, bacon och kycklingen. Riv över lite parmesan, smaklig måltid!