Caesarsallad med kyckling och krispiga krutonger
25 minuter
Enkel
20 ingredienser
Caesarsallad med kyckling och krispiga krutonger är en klassiker som passar såväl till sommaren som till vintern.
![Caesarsallad med kyckling och krispiga krutonger](https://img.32b23e.net/vinbanken/3af55e587e89846b4d4ad4a8772f96fe.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
4 st
Kycklingbröst
3 st
Rosmarinkvistar
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Dressing
3 st
Sardellfiléer
1 st
Äggula
1 st
Vitlöksklyfta
1 tsk
Citron
1 tsk
Dijonsenap
0.5 tsk
Worcestershiresås
2 msk
Olivolja
2 dl
Rapsolja
1 dl
Finriven parmesan
Salt & svartpeppar
Krutonger
4 st
Ljust bröd
(skivor)
2 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Servering
2 förp
Romansallad
150 g
Bacon
1 st
Rödlök
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
4 st
Kycklingbröst
3 st
Rosmarinkvistar
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Dressing
3 st
Sardellfiléer
1 st
Äggula
1 st
Vitlöksklyfta
1 tsk
Citron
1 tsk
Dijonsenap
0.5 tsk
Worcestershiresås
2 msk
Olivolja
2 dl
Rapsolja
1 dl
Finriven parmesan
Salt & svartpeppar
Krutonger
4 st
Ljust bröd
(skivor)
2 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Servering
2 förp
Romansallad
150 g
Bacon
1 st
Rödlök
Gör så här
1
Börja med att krydda kycklingen på alla sidor och stek i en het stekpanna. Tillsätt rosmarin och vänd. Lägg åt sidan och avsluta i ugnen på 170 grader.
2
Dela ner brödet i mindre kuber. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och rosta i ugnen på 170 grader. Rör om lite då och då tills dem fått en krispig yta.
3
Strimla ner bacon och stek krispig i en stekpanna.
4
Finhacka sardeller och vitlök tills det blir som en pasta. Vispa ihop med ägg, dijon, citron och tillsätt olja droppvis. Smaka av dressingen med salt, svartpeppar, worcestershiresås samt finriven parmesan.
5
Dela ner romansallad och rödlök och blanda ihop med dressingen, servera på en tallrik. Toppa med krutonger, bacon och kycklingen. Riv över lite parmesan, smaklig måltid!