Caesarwrap med kyckling och krutonger

30 minuter
Enkel
22 ingredienser
En vanlig caesarwrap med smakrik kyckling, krispig sallad och en smakrik dressing tillsammans med ett tortillabröd och krutonger gör en riktigt god måltid. Matchas idag med ett nylanserad & hyllat vitt vin från Spanien, som enligt flera av Sveriges vinexperter ”levererar mer än vad den kostar”!
Caesarwrap med kyckling och krutonger

Vintips till receptet

  • 99 Rosas Fresh & Fruity Organic

    99 Rosas Fresh & Fruity Organic

    2024
    spanienSpanien
    3000 ml
    12%

    Ett rejält fruktigt och pärondominerat vin med en lätt kryddighet i doften. Här finns även en tydlig ton av solmogen lime i slutet. Enkelt, fruktigt, massvis av färska päron, lite tropiska inslag och en lätt solmogen limetouch i slutet. Friskt, fräscht och trevligt! Väldigt snyggt paketerat och matvänligt ihop med de småfeta inslagen i rätten. 

    219 kr
Ingredienser för 4 personer

Kyckling

500 g
Kycklinglårfilé
3 msk
Olivolja
2 msk
Paprikapulver
1 msk
Vitlökspulver
Salt och svartpeppar

Caesardressing

1 st
Äggula
1 st
Vitlöksklyfta
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Sardellcréme
alt finhackade sardeller
1.5 dl
Neutral olja
1 dl
Finriven parmesan
1 tsk
Worcestershiresås
Salt och svartpeppar

Krutonger

4 st
Skivor bröd
1 st
Vitlöksklyfta
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Servering

1 st
Romansallad
2 st
Tomater
1 st
Rödlök
4 st
Tortillabröd
Finriven parmesan

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • 99 Rosas Fresh & Fruity Organic

    99 Rosas Fresh & Fruity Organic

    2024
    spanienSpanien
    3000 ml
    12%

    Ett rejält fruktigt och pärondominerat vin med en lätt kryddighet i doften. Här finns även en tydlig ton av solmogen lime i slutet. Enkelt, fruktigt, massvis av färska päron, lite tropiska inslag och en lätt solmogen limetouch i slutet. Friskt, fräscht och trevligt! Väldigt snyggt paketerat och matvänligt ihop med de småfeta inslagen i rätten. 

    219 kr