Cavatelli med salsiccia
30 minuter
Enkel
11 ingredienser
En riktigt publikfavorit. Receptet kommer från min kobok ”Bistro Hemma” och är ett recept som skriker comfort food. Det är svårt att förstå hur mycket smak man kan få till under så kort tid. Att göra egen pasta är inget krav, men det kräver en ”hård” pasta gjord på semolina och vatten.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
200 g
Färsk cavatelli
eller annan torkad kort pasta
2 st
Italienska korvar
medelstora
1.5 dl
Torrt vitt vin
1 st
Torkad peperoncino
hackad
1 st
Handfull basilika
hackad
1 msk
Fullkornssenap
150 ml
Vispgrädde
Olivolja
Salt
Egen färsk pasta
200 g
Durumvetemjöl
semolina
100 g
Varmt vatten
Ingredienser för 2 personer
200 g
Färsk cavatelli
eller annan torkad kort pasta
2 st
Italienska korvar
medelstora
1.5 dl
Torrt vitt vin
1 st
Torkad peperoncino
hackad
1 st
Handfull basilika
hackad
1 msk
Fullkornssenap
150 ml
Vispgrädde
Olivolja
Salt
Egen färsk pasta
200 g
Durumvetemjöl
semolina
100 g
Varmt vatten
Gör så här
1
Börja med att göra pastan. Proportionerna är 2 på 1. Så för varje 100 gram mjöl behöver du 50 gram varmt vatten. Strö över mjölet över arbetsbänken. Lägg till vattnet lite i taget och se till att det stannar inom mjölcirkeln. Knåda ihop det till en boll och fortsätt knåda tills bollen känns mjuk. Låt degen sedan stå under en uppochnervänd skål i 30 minuter. Forma sedan degen till cavatelli genom att skära bort en bit av degen och rulla sedan biten till ett rep. Skär sedan bort små bitar från repet. Pressa sedan dessa små bitar samtidigt som du drar dem åt dig, så att de skruvar på sig (se i videon). Koka sedan pastan i saltat vatten.
2
Ta bort skinnet från korvarna och stek dem på hög värme i lite olivolja, samtidigt som du bryter ner korvarna i mindre bitar under tiden de steks. När de blivit genomstekta, lägg till vin, chili och basilika. Låt det sedan puttra i någon minut innan du lägger till grädden, senapen och salt. Låt det sedan småkoka tills det blir tjockt.
3
Häll i den färdigkokta pastan i såsen och servera direkt.