Cavatelli med salsiccia

30 minuter
Enkel
11 ingredienser
En riktigt publikfavorit. Receptet kommer från min kobok ”Bistro Hemma” och är ett recept som skriker comfort food. Det är svårt att förstå hur mycket smak man kan få till under så kort tid. Att göra egen pasta är inget krav, men det kräver en ”hård” pasta gjord på semolina och vatten.
Cavatelli med salsiccia

Vintips till receptet

  • Tahbilk  The Tower Sangiovese

    Tahbilk The Tower Sangiovese

    2022
    australienAustralien
    750 ml
    14.5%

    En sangiovese från Australien till den här pastan är ett riktigt bra val. Det här är en bärig sangiovese med massvis av röda vinbär, syrliga körsbär, en lätt blommig ton med peppar och tobak i slutet. Här finns även en lätt örtighet. Ihop med en lite lätt fet salsicciapasta så kommer du känna hur syrligheten och örtigheten gifter sig med rätten. 

    119 kr
Ingredienser för 2 personer
200 g
Färsk cavatelli
eller annan torkad kort pasta
2 st
Italienska korvar
medelstora
1.5 dl
Torrt vitt vin
1 st
Torkad peperoncino
hackad
1 st
Handfull basilika
hackad
1 msk
Fullkornssenap
150 ml
Vispgrädde
Olivolja
Salt

Egen färsk pasta

200 g
Durumvetemjöl
semolina
100 g
Varmt vatten

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Tahbilk  The Tower Sangiovese

    Tahbilk The Tower Sangiovese

    2022
    australienAustralien
    750 ml
    14.5%

    En sangiovese från Australien till den här pastan är ett riktigt bra val. Det här är en bärig sangiovese med massvis av röda vinbär, syrliga körsbär, en lätt blommig ton med peppar och tobak i slutet. Här finns även en lätt örtighet. Ihop med en lite lätt fet salsicciapasta så kommer du känna hur syrligheten och örtigheten gifter sig med rätten. 

    119 kr