Chicken parm med bucatini
40 minuter
Medel
17 ingredienser
Chicken parm med bucatini är maträtten som imponerar på vännerna och familjen. En smakrik rätt där många kraftiga smaker kombineras ihop.

Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Kyckling
2 st
Kycklingbröst
1 dl
Mjöl
2 st
Ägg
2 dl
Pankoströbröd
75 g
Parmesanost
2 förp
Mozzarella
Rapsolja
Salt & Svartpeppar
Tomatsås
0.5 st
Gul lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Burk hela tomater
(gärna san marzano)
1 st
Knippe färsk basilika
Salt & Svartpeppar
Olivolja
Servering
Bucatini pasta
Färsk basilika
Olivolja
Ingredienser för 2 personer
Kyckling
2 st
Kycklingbröst
1 dl
Mjöl
2 st
Ägg
2 dl
Pankoströbröd
75 g
Parmesanost
2 förp
Mozzarella
Rapsolja
Salt & Svartpeppar
Tomatsås
0.5 st
Gul lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Burk hela tomater
(gärna san marzano)
1 st
Knippe färsk basilika
Salt & Svartpeppar
Olivolja
Servering
Bucatini pasta
Färsk basilika
Olivolja
Gör så här
1
Finhacka lök och vitlök och svetta i rikligt med olivolja. Ner med tomater, basilika, salt och svartpeppar. Låt sedan stå och puttra på medelvärme.
2
Lägg kycklingbröstet på skärbrädan och skär genom mitten horisontellt men lämna liten bit kvar så du inte skär helt igenom bröstet. Öppna upp kyckling och krydda den med salt och svartpeppar.
3
Förbered tre skålar, en med mjöl, en med uppvispat ägg och en med pankoströbröd. I pankoströbrödet finriver du även ner parmesanen. Panera kycklingen i de tre skålarna – mjöl, ägg, panko och lägg sedan på ett fat.
4
Stek kycklingen i en het stekpanna med rikligt med rapsolja, går även att fritera om man har tillgång till det. När kycklingen fått fin yta så placera den på ett galler och lägg på en sked tomatsås följt med mozzarellaost. In i ugnen på 175 grader tills osten smält och fått en fin yta.
5
Koka pastan enligt förpackningen och blanda sedan upp den med resterande av tomatsåsen. Servera pasta i botten med kycklingbröstet ovanpå, ringla över lite olivolja och ett basilikablad. Smaklig måltid.