Chili con carne

60 minuter
Enkel
19 ingredienser
En klassiker som går hem i alla lägen är chili con carne. I den här rätten får vi en fin balans mellan hetta och syra.
Chili con carne

Vintips till receptet

  • Allesverloren  Shiraz

    Allesverloren Shiraz

    2020
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14.5%

    Det bästa med chili con carne är att det finns en rad viner som passar med rätten, beroende på vilka tillbehör du väljer att ha. Här kan du både välja ett lite lätt fylligt vitt vin med relativt hög syra eller som i det här fallet ett fruktigt vin med massvis av mörk frukt och en fatkaraktär. I det här Shiraz-vinet får du tydliga toner av mörk frukt med mörka plommon och blåbär, men även en tydlig varm kryddighet som kommer passa utmärkt med rätten.

    135 kr
Ingredienser för 4 personer

Chili con carne

800 g
Nötfärs
2 st
Röd chili
4 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Olivolja
1 msk
Chilipulver
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Spiskummin
1 msk
Torkad koriander
1 st
Burk hela tomater
1 st
Gul lök
2 dl
Kalvfond
2 st
Vita bönor
Burkar
1 st
Majs
Burk
1 msk
Soja
Salt och svartpeppar

Servering

Ris
Smetana
Nachos
Persilja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Allesverloren  Shiraz

    Allesverloren Shiraz

    2020
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14.5%

    Det bästa med chili con carne är att det finns en rad viner som passar med rätten, beroende på vilka tillbehör du väljer att ha. Här kan du både välja ett lite lätt fylligt vitt vin med relativt hög syra eller som i det här fallet ett fruktigt vin med massvis av mörk frukt och en fatkaraktär. I det här Shiraz-vinet får du tydliga toner av mörk frukt med mörka plommon och blåbär, men även en tydlig varm kryddighet som kommer passa utmärkt med rätten.

    135 kr