Chorizo med surkål, currysås och manchego

30 minuter
Enkel
21 ingredienser
Alla har vi ätit korv med bröd, men oftast med den vanliga tillbehören. I detta recept utmanar jag denna traditionella rätt lite och tar influenser från olika delar av världen. Jag låter korven stå i fokus men använder mig av topping som får smakerna i korven att komma fram ännu mer.
Chorizo med surkål, currysås och manchego
Ingredienser för 4 personer
8 st
Chorizokorvar
8 st
Korvbröd
Potato buns
Rostad lök
Finhackad persilja

Surkål

300 g
Surkål
1 tsk
Fönkålsfrön
1 tsk
Kummin

Currysås

3 dl
Ketchup
1 msk
Worcestershiresås
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Lökpulver
2 tsk
Curry
1 tsk
Cayennepeppar
1 tsk
Paprikapulver
1 dl
Vatten
Salt & svartpeppar

Ostkräm

150 g
Manchego
2 msk
Majonnäs
1 tsk
Colmans senapspulver
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • The Wanted Zin  Zinfandel Old Vines

    The Wanted Zin Zinfandel Old Vines

    2022
    italienItalien
    750 ml
    14.5%

    När man har en kötträtt som har massvis med kryddning och även en liten hetta så är det viktigt att man inte går fel i vindjungeln. I det här fallet satsar vi på ett rött vin med en liten sötma och en intensiv fruktighet. Sötman i vinet kommer neutralisera hettan, och de många kryddorna och smakerna som finns i rätten kommer passa fint med vinets fruktighet.