Chorizo med surkål, currysås och manchego

30 minuter
Enkel
21 ingredienser
Alla har vi ätit korv med bröd, men oftast med den vanliga tillbehören. I detta recept utmanar jag denna traditionella rätt lite och tar influenser från olika delar av världen. Jag låter korven stå i fokus men använder mig av topping som får smakerna i korven att komma fram ännu mer.
Chorizo med surkål, currysås och manchego

Vintips till receptet

  • Segredos de São Miguel

    Segredos de São Miguel

    Organic, 2022
    portugalPortugal
    750 ml
    13.5%

    Klassisk streetfood med en twist - chorizo med currysås, surkål och manchegokräm kräver ett vin som både kan stå upp för smakerna och samtidigt lyfta dem. Det här vinet är en smakbomb med mörk frukt, choklad och kryddiga toner som kramar om chorizon och möter currysåsen i ett perfekt balanserat sting. Vinets fräschör spelar mot surkålens syra, och det lilla peppriga bettet förstärker både chorizon och kryddorna. När manchegon smälter in med sin sälta och nötighet, ja då händer magi. En klockren kombination för sommarens grillhäng!

Ingredienser för 4 personer
8 st
Chorizokorvar
8 st
Korvbröd
Potato buns
Rostad lök
Finhackad persilja

Surkål

300 g
Surkål
1 tsk
Fönkålsfrön
1 tsk
Kummin

Currysås

3 dl
Ketchup
1 msk
Worcestershiresås
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Lökpulver
2 tsk
Curry
1 tsk
Cayennepeppar
1 tsk
Paprikapulver
1 dl
Vatten
Salt & svartpeppar

Ostkräm

150 g
Manchego
2 msk
Majonnäs
1 tsk
Colmans senapspulver
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Segredos de São Miguel

    Segredos de São Miguel

    Organic, 2022
    portugalPortugal
    750 ml
    13.5%

    Klassisk streetfood med en twist - chorizo med currysås, surkål och manchegokräm kräver ett vin som både kan stå upp för smakerna och samtidigt lyfta dem. Det här vinet är en smakbomb med mörk frukt, choklad och kryddiga toner som kramar om chorizon och möter currysåsen i ett perfekt balanserat sting. Vinets fräschör spelar mot surkålens syra, och det lilla peppriga bettet förstärker både chorizon och kryddorna. När manchegon smälter in med sin sälta och nötighet, ja då händer magi. En klockren kombination för sommarens grillhäng!