Chorizo med surkål, currysås och manchego
30 minuter
Enkel
21 ingredienser
Alla har vi ätit korv med bröd, men oftast med den vanliga tillbehören. I detta recept utmanar jag denna traditionella rätt lite och tar influenser från olika delar av världen. Jag låter korven stå i fokus men använder mig av topping som får smakerna i korven att komma fram ännu mer.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
8 st
Chorizokorvar
8 st
Korvbröd
Potato buns
Rostad lök
Finhackad persilja
Surkål
300 g
Surkål
1 tsk
Fönkålsfrön
1 tsk
Kummin
Currysås
3 dl
Ketchup
1 msk
Worcestershiresås
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Lökpulver
2 tsk
Curry
1 tsk
Cayennepeppar
1 tsk
Paprikapulver
1 dl
Vatten
Salt & svartpeppar
Ostkräm
150 g
Manchego
2 msk
Majonnäs
1 tsk
Colmans senapspulver
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
8 st
Chorizokorvar
8 st
Korvbröd
Potato buns
Rostad lök
Finhackad persilja
Surkål
300 g
Surkål
1 tsk
Fönkålsfrön
1 tsk
Kummin
Currysås
3 dl
Ketchup
1 msk
Worcestershiresås
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Lökpulver
2 tsk
Curry
1 tsk
Cayennepeppar
1 tsk
Paprikapulver
1 dl
Vatten
Salt & svartpeppar
Ostkräm
150 g
Manchego
2 msk
Majonnäs
1 tsk
Colmans senapspulver
Salt & svartpeppar
Gör så här
Så här gör du
1
1. Börja med att blanda ingredienserna till currysåsen i en kastrull. Värm upp och låt puttra en stund. Förvara sedan i kylskåpet tills den svalnat.
2
2. Stek alternativt grilla korvarna.
3
3. Mortla kummin och fänkålsfrön och blanda upp tillsammans med den färdiga surkålen.
4
4. Riv ner manchego och blanda ihop med majonnäs, colmans senapspulver, salt och svartpeppar. Förvara kallt i en spritspåse.
5
5. Värm på bröden och servera med korven. Toppa med currysås, surkål, ostkräm och toppa till sist med rostad lök och finhackad persilja. Smaklig måltid!