Crostini med hackad skagenröra
20 minuter
Enkel
18 ingredienser
Det perfekta receptet till studentmottagningen. Här får du krispiga crostini som vi toppar med hackad skagenröra.
Ingredienser
Ingredienser för 12 personer
Skagenröra
300 g
Färska räkor
1 msk
Fiskrom
1 tsk
Pepparrot
0.5 st
Citron
Juice
2.5 dl
Majonnäs
Salt och svartpeppar
Crostini
1 st
Baguette
1 kruka
Dill
1 st
Vitlöksklyfta
1 dl
Rapsolja
1 dl
Olivolja
Salt och svartpeppar
Inlagd rödlök
2 st
Rödlökar
0.5 dl
Ättika
1 dl
Socker
15 dl
Vatten
Servering
Citron
Dill
Vintips till receptet
Ingredienser för 12 personer
Skagenröra
300 g
Färska räkor
1 msk
Fiskrom
1 tsk
Pepparrot
0.5 st
Citron
Juice
2.5 dl
Majonnäs
Salt och svartpeppar
Crostini
1 st
Baguette
1 kruka
Dill
1 st
Vitlöksklyfta
1 dl
Rapsolja
1 dl
Olivolja
Salt och svartpeppar
Inlagd rödlök
2 st
Rödlökar
0.5 dl
Ättika
1 dl
Socker
15 dl
Vatten
Servering
Citron
Dill
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 170 grader. Skiva baguetten i tunns skivor och lägg på ett galler. Mixa dill, vitlök, olja, salt och svartpeppar. Pensla brödbitarna med oljan och grädda i 10-15 minuter tills dem blivit frasiga.
2
2. Koka upp ättika, socker och vatten. Hyvla rödlöken tunt och lägg i en bunke. Häll över lagen och ställ åt sidan.
3
3. Skala räkorna. Hacka dem till en mindre storlek, lägg i en skål. Tillsätt rom, pepparrot, majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll över i en spritspåse.
4
4. Låt crostini svalna innan servering. Lägg sedan på ett fat, spritsa på skagenröra och toppa med rödlök och dill. Servera med citronklyftor, smaklig måltid!