Crostini med hackad skagenröra
20 minuter
Enkel
18 ingredienser
Det perfekta receptet till studentmottagningen. Här får du krispiga crostini som vi toppar med hackad skagenröra.
![Crostini med hackad skagenröra](https://img.32b23e.net/vinbanken/21_2024_crostini_4b5601f73a.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 12 personer
Skagenröra
300 g
Färska räkor
1 msk
Fiskrom
1 tsk
Pepparrot
0.5 st
Citron
Juice
2.5 dl
Majonnäs
Salt och svartpeppar
Crostini
1 st
Baguette
1 kruka
Dill
1 st
Vitlöksklyfta
1 dl
Rapsolja
1 dl
Olivolja
Salt och svartpeppar
Inlagd rödlök
2 st
Rödlökar
0.5 dl
Ättika
1 dl
Socker
15 dl
Vatten
Servering
Citron
Dill
Vintips till receptet
Ingredienser för 12 personer
Skagenröra
300 g
Färska räkor
1 msk
Fiskrom
1 tsk
Pepparrot
0.5 st
Citron
Juice
2.5 dl
Majonnäs
Salt och svartpeppar
Crostini
1 st
Baguette
1 kruka
Dill
1 st
Vitlöksklyfta
1 dl
Rapsolja
1 dl
Olivolja
Salt och svartpeppar
Inlagd rödlök
2 st
Rödlökar
0.5 dl
Ättika
1 dl
Socker
15 dl
Vatten
Servering
Citron
Dill
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 170 grader. Skiva baguetten i tunns skivor och lägg på ett galler. Mixa dill, vitlök, olja, salt och svartpeppar. Pensla brödbitarna med oljan och grädda i 10-15 minuter tills dem blivit frasiga.
2
2. Koka upp ättika, socker och vatten. Hyvla rödlöken tunt och lägg i en bunke. Häll över lagen och ställ åt sidan.
3
3. Skala räkorna. Hacka dem till en mindre storlek, lägg i en skål. Tillsätt rom, pepparrot, majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll över i en spritspåse.
4
4. Låt crostini svalna innan servering. Lägg sedan på ett fat, spritsa på skagenröra och toppa med rödlök och dill. Servera med citronklyftor, smaklig måltid!