Crostini med rödbetshummus och chevréost
35 minuter
Medel
14 ingredienser
Recept på crostini med rödbetshummus och chevréost, dessutom med ett vintips till. Det perfekta tilltugget till minglet.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Rödbetshummus
2 st
Rödbetor
1 msk
Tahini
300 g
Kikärtor
(färdigkokta)
1 st
Vitlöksklyfta
1 msk
Citronjuice
2 msk
Olivolja
1 tsk
Sambal oelek
Salt & svartpeppar
Crostini
0.5 st
Baguette
Olivolja
Salt & svartpeppar
Servering
100 g
Chevréost
Valnötter
Honung
Ingredienser för 4 personer
Rödbetshummus
2 st
Rödbetor
1 msk
Tahini
300 g
Kikärtor
(färdigkokta)
1 st
Vitlöksklyfta
1 msk
Citronjuice
2 msk
Olivolja
1 tsk
Sambal oelek
Salt & svartpeppar
Crostini
0.5 st
Baguette
Olivolja
Salt & svartpeppar
Servering
100 g
Chevréost
Valnötter
Honung
Gör så här
1
Börja med att koka rödbetorna med skal på tills de blivit mjuka rakt igenom. Lägg de sedan i ett isbad för att sedan skala dem.
2
I en mixer tillsätt kikärtor, tahini, vitlök, sambal oelek, citronjuice samt dem kokta rödbetorna som har svalnat. Mixa och smaksätt med salt och svartpeppar, tillsätt även olivolja om hummusen är för torr.
3
Skär baguetten i tunnare skivor och lägg på ett galler. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Rosta i ugnen på ca 140 grader i 10–15 minuter tills dem torkat och fått fin färg.
4
Skär upp chevré osten och lägg på en plåt. Ringla över honung och bränn av med en brännare, har du ingen brännare kan du bränna av dem i ugnen på grilleffekt. Strö över hackade valnötter.
5
Servera crostinin med en klick hummus och en bit av osten på toppen. Smaklig måltid!